Έκθεση Γενεύης: Ηλεκτρικό σούπερκαρ με αυτονομία… 2.000 km!

Έκθεση Γενεύης: Ηλεκτρικό σούπερκαρ με αυτονομία… 2.000 km!

Τα AT96 και GT96 TREV της κινέζικης TechRules έχουν 1.040 PS και μια καινοτόμο τουρμπίνα επαναφόρτισης της μπαταρίας.

Η TechRules, μια νέα κινεζική εταιρεία αυτοκινητικής έρευνας κι εξέλιξης, αφοσιωμένη στην καινοτομία πάνω στις νέες τεχνολογίες ενέργειας, έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο της στην Έκθεση της Γενεύης.

Η TechRules έχει εξελίξει ένα νέο, πατενταρισμένο εν σειρά υβριδικό σύστημα κίνησης, με την ονομασία TREV (Turbine-Recharging Electric Vehicle). Το TREV εκμεταλλεύεται τεχνολογίες αεροδιαστημικής και ηλεκτροκίνησης, και με την εφαρμογή τεχνικών καινοτομιών πετυχαίνει «ένα πρωτοφανές επίπεδο απόδοσης και επιδόσεων, με εξαιρετικά χαμηλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις», όπως το τοποθετεί η εταιρεία.

Το TREV είναι βασικά ένα σύστημα επέκτασης αυτονομίας (range extender) που χρησιμοποιεί έναν μικρό αεριοστρόβιλο (τουρμπίνα), με σύστημα ανακύκλωσης της θερμότητας, για να κινεί μια γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος και να φορτίζει την μπαταρία, η οποία τροφοδοτεί ηλεκτρικά μοτέρ που κινούν τους πίσω τροχούς.

Τα δύο πρωτότυπα, το AT96 TREV και το GT96 TREV, που εκτίθενται στη Γενεύη, αποτελούν το πρώτο βήμα για την παραγωγή του πρώτου κινέζικου ηλεκτρικού σούπερκαρ. Και τα δύο χρησιμοποιούν το παραπάνω σύστημα κίνησης – που είναι και επαναφορτιζόμενο από το δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Η TechRules λέει ότι το σύστημα TREV των δύο πρωτοτύπων αποδίδει 1.040 PS και δίνει αυτονομία 2.000 km (σωστά διαβάσατε), επιτάχυνση 0-100 km/h σε 2,5” (τρέμε Bugatti) ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα… 350 km/h. Και το κλου: Χάρη στη δυνατότητα plug-in (επαναφόρτισης από το δίκτυο), η τυποποιημένη μέση κατανάλωση είναι μόλις 0,18 lt/100km!

Η TecRules προγραμματίζει να ξεκινήσει την (περιορισμένη) παραγωγή ενός ηλεκτρικού σούπερκαρ μέσα στην επόμενη διετία. Στη συνέχεια θα επικεντρωθεί στην εξέλιξη ενός αυτοκινήτου πόλης, μεγάλης παραγωγής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube