Έκθεση Γενεύης: Αυτόνομο IED Shiwa concept [video]

Έκθεση Γενεύης: Αυτόνομο IED Shiwa concept [video]

Μια μελέτη μεταπτυχιακών φοιτητών του Τορίνο για το αυτόνομο ηλεκτρικό όχημα του μέλλοντος.

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Σχεδίασης του Τορίνο και το περιοδικό Quattroruote παρουσίασαν στη Γενεύη το φουτουριστικό πρωτότυπο Shiwa.

Το Shiwa, που στα ιαπωνικά σημαίνει διπλώνω, είναι έργο του Youngjin Shim και 11 άλλων μεταπτυχιακών φοιτητών του Ινστιτούτου. Όπως λέει το όνομά του, είναι εμπνευσμένο από την ιαπωνική τέχνη origami και έχει ένα αμάξωμα σε σχήμα διαμαντιού, φτιαγμένο από «μεταλλικό συνθετικό υλικό» στο οποίο έχει δοθεί η εμφάνιση αλουμινίου.

Το πρωτότυπο έχει επίσης φώτα LED και μια εξωτερική οθόνη OLED που δείχνει το επίπεδο φόρτισης των μπαταριών του. Και το σημαντικότερο: Επειδή το Shiwa έχει σχεδιαστεί ως αυτόνομο όχημα, οι σχεδιαστές του είχαν τη δυνατότητα να καταργήσουν το παρμπρίζ και τα πλαϊνά παράθυρα!

Το ινστιτούτο δεν είχε πολλά να πει για το εσωτερικό, που έχει δύο αντικριστούς καναπέδες για να κάθονται άνετα τέσσερα άτομα. Υπάρχει επίσης ένα προηγμένο σύστημα πολυμέσων για να διατηρεί το ενδιαφέρον των επιβατών στο ταξίδι.

Όσον αφορά στην τεχνολογία, το Shiwa είναι ένα "Individual Identity Companion Vehicle" (συντροφικό όχημα ατομικής ταυτότητας;) που μαθαίνει την ταυτότητα και τα ενδιαφέροντα των επιβατών του και ρυθμίζει τη συμπεριφορά του ώστε να ταιριάζει στις ανάγκες τους.

Επειδή το Shiwa είναι στην ουσία μια σχεδιαστική μελέτη, το IED δεν έδωσε στοιχεία για το σύστημα κίνησης και τις επιδόσεις. Απλά είπε ότι το όχημα έχει τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ και είναι τετρακίνητο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube