Chery FV2030 concept: Ματιά στο μέλλον

Chery FV2030 concept: Ματιά στο μέλλον

Το φουτουριστικό πρωτότυπο δίνει μια ιδέα του τι θα μοιάζουν τα αυτοκίνητα σε μια 15ετία από σήμερα.

Το πρωτότυπο FV2030 (Future Vision του 2030;), που παρουσίασε η Chery στην έκθεση Auto China 2016, περιγράφεται ως η έκφραση της «μελλοντικής σκέψης και προοπτικής της εταιρείας».

Το ριζοσπαστικής εμφάνισης crossover-coupe τράβηξε όλα τα βλέμματα με το τολμηρό εμπρός μέρος του, την «πλευστή» μάσκα, τους μεγάλους αεραγωγούς και το σχετικά ψηλό καπό. Ακόμη πιο ξεχωριστό δείχνει από το πλάι, με τις ημι-διαφανείς πόρτες που ανοίγουν προς τα επάνω, τις γυαλιστερές μαύρες προεκτάσεις των φτερών και τους τεράστιους τροχούς με τα ειδικά σχεδιασμένα λάστιχα.

Το μάτι τραβούν επίσης οι πλευρικές «φούστες» στα μαρσπιέ και οι μίνι-κάμερες που αντικαθιστούν τους εξωτερικούς καθρέφτες. Τέλος, το FV2030 έχει ένα τονισμένο σπόιλερ στην άκρη της σκεπής, αλουμινένιες προστατευτικές ποδιές εμπρός και πίσω, και μια οριζόντια μπάρα με φώτα LED στην ουρά.

Η Chery δεν είχε πολλά να πει για το εσωτερικό, που είναι μινιμαλιστικό, με άσπρες δερμάτινες ταπετσαρίες και φωτισμό LED. Πιο ενδιαφέρουσα είναι η «φαντασιακή» τρισδιάστατη ολογραφική οθόνη που προβάλλει πληροφορίες για τις λειτουργίες του αυτοκινήτου και το σύστημα πολυμέσων.

Επειδή το FV2030 δεν είναι παρά ένα concept car, η Chery αρνήθηκε να δώσει τεχνικές πληροφορίες ή στοιχεία για τις επιδόσεις, είπε όμως ότι έχει εξηλεκτρισμένο κινητήριο σύστημα. Ενσωματώνει επίσης «έξυπνη τεχνολογία χωρίς οδηγό» που σημαίνει κάποιες τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube