Δοκιμάζεται στο δρόμο η 4θυρη Mercedes-AMG GT

Δοκιμάζεται στο δρόμο η 4θυρη Mercedes-AMG GT

Το μοντέλο που θα διευρύνει τη γκάμα της AMG βρίσκεται ήδη σε δοκιμές στο δρόμο και το ντεμπούτο του είναι προγραμματισμένο για το 2018.

Η Mercedes-AMG δε μας έχει αφήσει στο σκοτάδι σχετικά με την ταυτότητα του νέου της μοντέλου.

Θα είναι ένα πολύ επιθετικό κι εντυπωσιακό 4θυρο κουπέ μεγάλων διαστάσεων, το οποίο είδαμε σε πρωτότυπη μορφή στην πολύ πρόσφατη έκθεση της Γενεύης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Επίσημο: Νέα Mercedes-AMG GT Concept [video]

Πρόκειται για ένα μοντέλο που θα αποτελέσει ευθύτατο ανταγωνιστή της Porsche Panamera και το οποίο θα περάσει στην παραγωγή το πολύ σε 18 μήνες από σήμερα.

Οι φακοί των κατασκόπων έχουν ήδη πιάσει στα πράσα τα «μουλάρια» δοκιμών να κινούνται σε δημόσιο δρόμο, τα οποία δείχνουν ότι η γραμμή του αυτοκινήτου παραγωγής δε θα απέχει και πολύ από εκείνη του πρωτότυπου.



Τη βάση του νέου GT αποτελεί μια παραλλαγή του πατώματος της E-Class, ωστόσο το αμάξωμα θα είναι πιο μακρύ, φαρδύ και χαμηλό. Με αυτό το δεδομένο το πιθανότερο είναι ότι θα πρέπει να περιμένουμε και αντίστοιχη διάταξη στα μηχανικά μέρη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε τη Mercedes-AMG C63 S [video]

Ο κινητήρας θα είναι ο 4λιτρος V8 με τα δύο τούρμπο που θα αποδίδει πάνω από 600 ίππους, κι αυτό κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει ότι θα πρόκειται για τον M 177 που χρησιμοποιεί και η AMG E63. Αργότερα πάντως θα υπάρξει και ισχυρότερη έκδοση με υβριδικό σύστημα με ρίζες στη Formula 1 και συνδυασμένη ισχύ που θα ξεπερνά τους 800 ίππους. Η συγκεκριμένη έκδοση θα πετυχαίνει 0-100 km/h σε λιγότερο από 3” και θα στοχεύσει ακριβώς στην Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid.



Ακόμα δεν υπάρχει καμία πληροφορία σχετικά με το όνομα του νέου μοντέλου, όμως είναι σχεδόν σίγουρο ότι μέχρι την επίσημη παρουσίασή του η Mercedes-AMG θα αφήνει σιγά-σιγά να διαρρέουν όλο και περισσότερα δεδομένα για να αναζωπυρώνει το ενδιαφέρον γύρω του.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube