Zotye T700: Κινέζικος κλώνος της Porsche Macan

Zotye T700: Κινέζικος κλώνος της Porsche Macan

Τι θες τους σχεδιαστές; Βγάλε μια φωτοτυπία και... έτοιμο το νέο σου αυτοκίνητο.

Άλλη μια μέρα, άλλη μία «μαϊμού», ή μάλλον ξεδιάντροπη αντιγραφή, ενός ευρωπαϊκού μοντέλου στην Κίνα.

Αυτή τη φορά «πηγή έμπνευσης» αποτέλεσε η Porsche Macan και «δημιουργός» της είναι η Zotye Auto που θα λανσάρει το SUV με την ονομασία Τ700 το 2016.

Μια ματιά αρκεί για να διαπιστώσεις πως όλα τα πάνελ του αμαξώματος, τα φώτα, μέχρι και οι απολήξεις των εξατμίσεων του Τ700 είναι κλεμμένα από το γερμανικό SUV. Δυστυχώς δεν έχουμε δει πλήρως ακόμα το εσωτερικό, που πάντως δεν αποκλείεται να είναι κι αυτό μια απ’ τα ίδια, τουλάχιστον σχεδιαστικά.

Το Τ700 κινείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο 2,0 lt με 177 PS ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως ενδέχεται να υπάρξει και έκδοση με 3λιτρο V6 τούρμπο – με άλλα λόγια, τρέμε Macan…

Στην εγχώρια αγορά, μια και είναι απίθανο να βγει εκτός συνόρων, θα κοστίζει 170.000 yuan, ή €24.000. Θα είναι δηλαδή πολύ φτηνότερο από την original Macan που στην Κίνα ξεκινά από τα 558.000 yuan, ήτοι €80.000.

Τουλάχιστον το κινέζικο Evoque, γνωστό και ως Landwind X7, θ’ αποκτήσει ανταγωνισμό στους κλώνους των πολυτελών SUV. Το θέμα είναι αν η Porsche θ’ ακολουθήσει τη νομική οδό, όπως η Land Rover, ή θα το αφήσει να περάσει έτσι.

[Πηγή: autohome.com.cn]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube