Land Rover εναντίον Landwind για το Χ7

Land Rover εναντίον Landwind για το Χ7

Η Land Rover κατηγορεί την κινεζική Landwind για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, αφού το Χ7 είναι ξεκάθαρα ένα αντίγραφο του Evoque.

Πολλά κινέζικα αυτοκίνητα αντιγράφουν ξεδιάντροπα επιτυχημένα αυτοκίνητα άλλων κατασκευαστών. Μια τέτοια περίπτωση είναι και το Landwind X7, το οποίο μοιάζει με δίδυμο αδερφάκι του Ranger Rover Evoque, όμως η Land Rover δεν θα αφήσει το θέμα να περάσει έτσι.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Land Rover Ralf Speth έκανε δηλώσεις για το θέμα του Landwind X7. «Το ότι αυτού του είδους η αντιγραφή γίνεται συνεχώς στην Κίνα είναι απογοητευτικό. Δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό, είναι πνευματική ιδιοκτησία της Jaguar Land Rover και όποιος την παραβιάζει παραβαίνει διεθνείς νόμους που ισχύουν σε όλο τον κόσμο».

«Ως εταιρία έχουμε προχωρήσει σε μεγάλες επενδύσεις στην Κίνα, μέσω του συνεταίρου μας Chery. Οτιδήποτε πλήττει την προσδοκώμενη κερδοφορία της παραγωγής μας εκεί καταστρέφει το επιχειρηματικό μας πλάνο», δήλωσε ο Speth. «Θα μιλήσω με τα στελέχη μας και τους συνεργάτες μας στη Chery ώστε να βρούμε έναν τρόπο να διορθώσουμε αυτή την κατάσταση. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι οι αρχές της Κίνας θα συμφωνούσαν με πράξεις που υπονομεύουν την αξιοπιστία της χώρας. Αυτό που είδαμε σήμερα δεν είναι σωστό».

Υπενθυμίζουμε ότι το νέο Landwind X7 φοράει έναν 2λιτρο turbo με 190 PS που συνδυάζεται με χειροκίνητο 6άρι ή αυτόματο 8άρι κιβώτιο. Η τιμή του στην Κίνα είναι 120.000 yuan (περίπου €15.600), όταν το Range Rover Evogue κοστίζει σχεδόν τα τριπλάσια χρήματα.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube