Toyota: Η GT86 θα έχει συνέχεια

Toyota: Η GT86 θα έχει συνέχεια

Ο ιαπωνικός κολοσσός επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει και δεύτερη γενιά του σπορ κουπέ, την οποία θα δούμε το 2019.

Η Toyota επιβεβαίωσε τα πλάνα της για δεύτερη γενιά της GT86, η οποία θα περάσει στην παραγωγή το 2018 ή το 2019.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του επικεφαλής της Toyota Ευρώπης, Karl Schlicht, «Το συγκεκριμένο πρότζεκτ βρίσκεται στο σημείο όπου αποφασίζονται οι βασικές γραμμές για την επόμενη γενιά. Το μόνο που μένει τώρα, είναι να ανατεθεί στον κατάλληλο άνθρωπο η θέση του αρχιμηχανικού και να ξεκινήσει η εξέλιξη».

Αυτή είναι η επίσημη θέση της Toyota, και είναι παρά την υποχώρηση που έχουν σημειώσει οι πωλήσεις του μοντέλου τον τελευταίο καιρό. Σύμφωνα λοιπόν με τον Schlicht, η GT86 θα συνεχίσει γιατί εξυπηρετεί σημαντικό σκοπό για την εταιρεία. «Δε θέλουμε να απέχουμε από τα σπορ αυτοκίνητα. Μπορεί να περνούν μια περίεργη φάση αυτή την περίοδο, αλλά θέλουμε να παραμείνουμε μέσα στο παιχνίδι».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στο Istanbul Park με Toyota GT86 και Opel Astra OPC

Σχετικά με τη συνεργασία με τη Subaru ακόμα δεν έχει υπάρξει κάτι επίσημο, όμως το πιθανότερο είναι ότι θα συνεχιστεί. «Δεν είναι ακόμα σίγουρο, αλλά προκειμένου να παραμείνουμε πιστοί στη φιλοσοφία του χαμηλού κέντρου βάρους, το πιθανότερο είναι ότι θα συνεχίσουμε».

Επίσης, ο Schlicht ουσιαστικά απέρριψε κάθε ενδεχόμενο για μια ανοιχτή έκδοση του υπάρχοντος μοντέλου, παρότι κάτι τέτοιο ίσως και να μην ήταν άσχημο για τις πωλήσεις. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν άλλες προτεραιότητες στις γραμμές παραγωγής, οπότε δεν υπάρχει χώρος για τόσο ειδικά μοντέλα.

Οι διαστάσεις αλλά και η προσέγγιση της GT86 δεν αναμένεται να αλλάξουν σημαντικά στη δεύτερη γενιά του μοντέλου. Κι αυτό είναι κάτι πολύ βασικό, αφού θα πρέπει να εξασφαλιστεί ο σαφής διαχωρισμός σε σχέση με το κορυφαίο κουπέ της εταιρείας που θα αναβιώσει το θρυλικό όνομα Supra.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Νέα Toyota Supra: Πιο κοντά στην τελική μορφή

Αναμένεται να το δούμε στην παραγωγή το 2017 και θα μοιράζεται το πλαίσιό του με ένα νέο σπορ μοντέλο της BMW το οποίο θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα Z4.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube