Volvo XC50, ένα κουπέ SUV στα σκαριά;

Volvo XC50, ένα κουπέ SUV στα σκαριά;

Ο εξηλεκτρισμός κάθε μοντέλου της Volvo από το 2019 πιθανόν να ακολουθηθεί από την προσθήκη κουπέ εκδόσεων, περιλαμβανομένου ενός XC50 το 2020.

Η Volvo ψάχνεται να γεμίσει τα κενά στην γκάμα των 4x4 της εταιρείας με κουπέ SUV, αλλά αφού προηγουμένως η εταιρεία έχει ολοκληρώσει την αναθεώρηση της στάνταρ γκάμας με τη στρατηγική της να εξηλεκτρίσει κάθε Volvo που θα πωλείται από το 2019 και ύστερα.

Τοποθετημένο κάτω από τα XC60 και XC90, το κόμπακτ XC40, με την άφιξή του σε μια παρθένα για τη Volvo κατηγορία, φέρνει τη σουηδική εταιρεία στην προνομιακή θέση για πρώτη φορά στην ιστορία της να διαθέτει ταυτόχρονα τρία καινούργια SUV.

Ο Lex Kerssemakers, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Volvo για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, εξήγησε: «Καλύπτουμε το 98% των κατηγοριών, επομένως είναι πιθανότερο να προχωρήσουμε περισσότερο σε βάθος απ’ ό,τι να επεκταθούμε». Ερωτηθείς δε αν αυτό θα σήμαινε περισσότερα εντυπωσιακά SUV τύπου κουπέ για να προσελκύσει τους φαν των BMW X2 και X4, καθώς και της GLC Coupe, ο Kerssemakers είπε: «Ενδεχομένως, αλλά όχι βραχυπρόθεσμα».

[Πηγή autoexpress]

 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Volvo XC60 D5 AWD
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Volvo XC90 T6 AWD

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube