Volkswagen T-Roc R με 300 άλογα υπό διερεύνηση

Volkswagen T-Roc R με 300 άλογα υπό διερεύνηση

Ο επικεφαλής του R&D της VW παραδέχτηκε ότι δοκιμάζεται ένα T-Roc R, παρακάμπτοντας την έκδοση «GTI».

O Frank Welsch, επικεφαλής του τμήματος έρευνας και εξέλιξης της Volkswagen είναι πολύ πρόθυμος να φέρει στην αγορά ένα T-Roc R με 300 άλογα, απέναντι στο SEAT Ateca Cupra, και γι’ αυτό παρήγγειλε την κατασκευή πρωτοτύπου εξέλιξης.

Οι προοπτικές ενός T-Roc R επισημάνθηκαν νωρίτερα, τον Μάιο, από τον Herbert Diess, πρόεδρο της VW, αλλά ο Welsch είχε δηλώσει από τότε ότι υπήρχε «ένα για δοκιμές» διότι «αρέσει αυτή η ιδέα» -στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές το ποσοστό των top-spec VW είναι πολύ υψηλό.

Το μέλλον του T-Roc R «δεν έχει αποφασιστεί ακόμη», είπε ο Welsch, αλλά εξέφρασε παράλληλα την όλο και περισσότερη αυτοπεποίθηση για τη δρομολόγησή του. «Αξίζει τον κόπο και, με δεδομένα τα στοιχεία που μαζεύουμε από το αυτοκίνητο, είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλοί πελάτες που θα τους άρεσε αυτός ο συνδυασμός», δήλωσε. «Έχουμε ένα 190άρι T-Roc που προσφέρει περισσότερα απ’ ό,τι οι ανταγωνιστές μας και θα δούμε κατά πόσον οι πελάτες θα το εκτιμήσουν και τότε θα είναι ο κατάλληλος χρόνος για να αποφασίσουμε».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Οδηγούμε το πρωτότυπο Volkswagen T-Roc

Να θυμίσουμε ότι το T-Roc είναι ένα SUV βασισμένο στο Golf που θέλει να εισέλθει στην ακμάζουσα κατηγορία της αγοράς που κυριαρχείται από το Nissan Qashqai, και θα λανσαριστεί στην αγορά το φθινόπωρο. Πατά πάνω στα ίδια μηχανικά μέρη με τα Audi Q2 και SΕΑΤ Ateca, κάνοντας την εγκατάσταση της ίδιας γκάμας κινητήρων/κιβωτίων μια σχετικά απλή μηχανολογική άσκηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Αυτό είναι το νέο VW T-Roc [teaser video]

Κι αν αναρωτιέστε γιατί όχι πρώτα ένα T-Roc GTI, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Worthersee, νωρίτερα φέτος, ο Diess είπε ότι το πιο πικάντικο μοντέλο του T-Roc θα προσπεράσει το όνομα «GTI», πηγαίνοντας κατευθείαν στο πιο hot διακριτικό της VW. «Θεωρώ ότι με τους τρεις που έχουμε τώρα είμαστε έτοιμοι [με το GTI]. To GTI μια εμάς είναι ένα hot hatch. Ένα σπορ αυτοκίνητο αταξικό και προσιτό σε πολλούς. Χρειάζεται να υπάρχει αυτό το αυτοκίνητο –ένα hot hatch. [Για ένα SUV], έχουμε κι άλλη μια υπό-φίρμα, την R, την οποία εξετάζουμε».

Τα σχόλιά του έρχονται προς επίρρωση αντίστοιχων που είχε κάνει στις αρχές του 2017 ο Welsch: «Θα μπορούσα να το φανταστώ με πιο ισχυρούς κινητήρες και το αυτοκίνητο έχει προετοιμαστεί γι’ αυτό το ενδεχόμενο. Δεν θα το έλεγα ένα GTI -ένα SUV δεν είναι κατάλληλο αυτοκίνητο για το σήμα αυτό, ίσως- αλλά θα μπορούσα να το φανταστώ ως R».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube