Αυτό είναι το νέο VW T-Roc [teaser video]

Αυτό είναι το νέο VW T-Roc [teaser video]

Το μικρομεσαίο SUV θα παρουσιαστεί επίσημα σε οκτώ μέρες, αλλά η Volkswagen θέλει να μας δώσει από τώρα μια ιδέα του τι θα μοιάζει.

Η VW είναι παραδοσιακά συντηρητική στη σχεδίαση των μοντέλων της, όμως το T-Roc δείχνει πιο ξεχωριστό και δυναμικό.

Αυτό το teaser video που ανέβασε η εταιρεία μας αποκαλύπτει κάμποσα στοιχεία για την έκδοση παραγωγής του T-Roc, που θα παρουσιαστεί επίσημα στις 23 Αυγούστου. Η VW λέει ότι το αυτοκίνητο «θα έχει φρέσκιες αναλογίες, προοδευτική σχεδίαση και πληθώρα καινοτομιών». Θα το διαπιστώσουμε σε λίγες μέρες.

Το κλιπάκι τονίζει τη σχεδίαση, δείχνοντας τους γωνιώδεις προβολείς, τα νεύρα στο καπό και τα ιδιαίτερα φώτα LED ημέρας γύρω από τους κάτω αεραγωγούς. Στο πλάι, το παχύ φιλέτο από χρώμιο τονίζει τη φαρδιά πίσω κολόνα της κεκλιμένης, τύπου κουπέ, σκεπής, ενώ χαρακτηριστικά είναι και τα αιχμηρά πίσω φώτα LED. Το αυτοκίνητο δείχνει πολύ πιο ενδιαφέρον απ’ ό,τι στα πρώτα, απλοποιημένα σκίτσα που είχαν δημοσιευτεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το πρωτότυπο Volkswagen T-Roc

Το T-Roc βασίζεται στην αναπόφευκτη πλέον πλατφόρμα MQB και θα πρέπει να μοιράζεται πολλά από τα μηχανικά του μέρη με το Golf. Ως εκ τούτου, θα έχει 3κύλινδρους και 4κύλινδρους κινητήρες τούρμπο και χειροκίνητα κιβώτια ή αυτόματα DSG. Το διαφοροποιητικό στοιχείο θα είναι ένα mild hybrid σύστημα κίνησης των 48V, που θα το δούμε στην επόμενη, την 8η γενιά του Golf. Το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας πιθανώς θα είναι ένα T-Roc R με τον κινητήρα 310 ίππων και την τετρακίνηση του Golf R.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέο Volkswagen T-Roc χωρίς καμουφλάζ

Όπως φαίνεται στο video, η σχεδίαση του εσωτερικού θα είναι επίσης πιο τολμηρή απ’ ό,τι συνήθως, με τα κομμάτια τα βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος. Θα υπάρχει και ο γνωστός ψηφιακός πίνακας οργάνων, και βέβαια πολλά ηλεκτρονικά συστήματα βοήθειας του οδηγού.

Αναμενόμενα, μετά την επίσημη παρουσίαση, η δημόσια πρεμιέρα του T-Roc θα γίνει στην ΙΑΑ της Φρανκφούρτης, στις 12 του Σεπτέμβρη.

Αργότερα, η VW θα παρουσιάσει κι ένα μικρότερο crossover/SUV, βασισμένο στο επερχόμενο νέο Polo.

[Πηγή Volkswagen/YouTube]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube