Συνεργασία Porsche και Bentley για να σώσουν τη VW

Συνεργασία Porsche και Bentley για να σώσουν τη VW

Συνέργειες των εταιρειών του πολυτελούς κλάδου αποσκοπούν σε σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων για τον Όμιλο Volkswagen.

Ύστερα από την Audi και η Bentley θα συνεργαστεί με την Porsche έτσι ώστε να εξοικονομήσουν χρήματα για το Volkswagen Group. Αυτό ανακοίνωσε ο CEO της Porsche, Oliver Blume.

Ο Blume συντονίζει τις premium μάρκες του Ομίλου, οπότε ήταν εύλογο κάποια στιγμή να τεθεί στο ΔΣ το θέμα των μεταξύ τους συνεργειών. Το σχέδιο έχει στόχο την εξοικονόμηση 100 εκατομμυρίων ετησίως για το VW Group, αρχής γενομένης από τον επόμενο χρόνο. Το πλάνο δεν προϋποθέτει απαραίτητα την κοινή χρήση κάποιας πλατφόρμας. Αντιθέτως, Porsche και Bentley θα σχεδιάσουν συνέργειες στο κομμάτι των οικονομικών τους υπηρεσιών, στην οργάνωση των πωλήσεων, στην εξέλιξη, στην παραγωγή και στον ποιοτικό έλεγχο. Όλοι αυτοί οι τομείς είναι σημαντικοί για εταιρείες όπως η Porsche και η Bentley. Και ταυτόχρονα, το αποτέλεσμα δεν θα ενοχλήσει τους απαιτητικούς πελάτες και των δύο, που σαφώς δεν θα ήταν ευχαριστημένοι να μοιράζονται εξαρτήματα των πανάκριβων αυτοκινήτων τους με άλλα μοντέλα, άλλης μάρκας.

Κάτω από την επιφάνεια ωστόσο, κάποια πράγματα θα είναι κοινά. Για παράδειγμα, η επόμενη Bentley Continental GT θα έχει στοιχεία από την πλατφόρμα MSB, αυτή στην οποία βασίζεται η νέα Panamera. Καθώς επίσης και το πρώτο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της Bentley που έχουμε δει ως EXP 12 Speed 6e Concept, θα έχει κάποια τμήματα από την Porsche. Η οποία είναι πολύ μπροστά στην εξέλιξη του αμιγώς ηλεκτρικού σπορ σεντάν Mission E. Τμήματα της Continental GT θα φτιάχνονται στα εργοστάσια του VW Group στην Σλοβακία και στην Γερμανία. Η Bentley θα κάνει την τελική συναρμολόγηση, αλλά τα πρεσαριστά τμήματα θα φτιάχνονται στην Bratislava, ενώ το αμάξωμα θα κατασκευάζεται στην Λειψία, στην ίδια γραμμή παραγωγής με την Panamera.

Ήδη η πολυτελής μάρκα του Crewe έχει μία συνεργασία με την Audi, η οποία απέφερε το 4λιτρο V8 μοτέρ. Παρόμοια συνεργασία υπάρχει και μεταξύ Audi και Porsche.

Πηγή Automotive News μέσω Autoevolution

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube