Scoop: Bentley με προβιά Porsche

Scoop: Bentley με προβιά Porsche

Η Bentley εξελίσσει τη νέα Flying Spur πάνω σε πρωτότυπο δοκιμών Porsche Panamera.

Η Flying Spur τοποθετείται στην γκάμα της Bentley πιο πάνω από την Mulsanne. Θα έρθει στην αγορά το 2019, ένα χρόνο μετά την Continental GT και θα είναι ένα υπερπολυτελές σεντάν με χαρακτήρα αρκούντως σπορ.

Αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι ένα πρωτότυπο εξέλιξης. Όχι δεν κάναμε λάθος. Είναι ένα «μουλάρι» δοκιμών της Porsche Panamera. Γιατί τα δύο μοντέλα θα μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα, μόνο που η Bentley θα έχει σημαντικά αυξημένα μετατρόχια εμπρός και πίσω. Τις όποιες αμφιβολίες διαλύουν οι βρετανικές πινακίδες, βάσει των οποίων εξακριβώθηκε ότι το αυτοκίνητο είναι καταχωρημένο ως Bentley.

Το έγγραφα του οχήματος αποκαλύπτουν ότι κινείται από έναν κινητήρα βενζίνης, χωρητικότητας 3.996 cc. Άρα μιλάμε για τον V8 4.0, με δύο τούρμπο, από την Panamera δεύτερης γενιάς. Ο οποίος αποδίδει 550 ίππους και 78,5 kgm ροπή από τις 1.960 ως τις 4.500 rpm. Σημαντική αύξηση σε σχέση με τους 507 ίππους και τα 67,3 kgm της σημερινής Flying Spur με τον V8 των 3.993 cc.

Σύντομα ένα πλήρες πρωτότυπο της Bentley θα κάνει την εμφάνισή του. Η κορυφαία έκδοση θα χρησιμοποιεί τον W12 κινητήρα. Αν και οι φήμες λένε το μέλλον του συγκεκριμένου κινητήρα ίσως είναι αβέβαιο, έχει δεχτεί πρόσφατα ριζική ανανέωση, και χρησιμοποιείται από την Bentayga, το SUV της μάρκας. Οπότε μάλλον θα τον δούμε και στην Flying Spur, σε μία από τις τελευταίες ίσως εφαρμογές του.

Πηγή Autoevolution

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube