Ηλεκτρική σπορ διθέσια Bentley [video]

Ηλεκτρική σπορ διθέσια Bentley [video]

Η EXP12 Speed 6e είναι χτισμένη σε πλατφόρμα Porsche, τετρακίνητη και με αυτονομία μέχρι 500 km.

Αν εγκριθεί για παραγωγή, η ηλεκτρική σπορ Bentley θα έχει αυτονομία 450-500 km και θα βασίζεται στην πλατφόρμα J1 που έχει εξελιχθεί από την Porsche.

Αυτά δήλωσε στη Γενεύη ο επικεφαλής της Bentley, Wolfgang rheimer, που επιμένει ότι η EXP12 Speed 6e concept είναι μια βιτρίνα τεχνολογίας για να ανοίξει η συζήτηση με θέμα μια μελλοντική ηλεκτροκίνητη Bentley. Σημείωσε όμως: «Αν φτιάξουμε ένα διθέσιο ρόουντστερ, έτσι θα δείχνει».

«Υποστηρίζω πλήρως το εκθεσιακό πρωτότυπο και ό,τι δείχνει για το μελλοντικό μας DNA και την τεχνολογική μας δυναμική», πρόσθεσε ο Dürheimer στο Σαλόνι της Γενεύης.

Ο Γερμανός CEO είπε ότι δεν θα παρουσιαστεί καινούργια Bentley για τέσσερα χρόνια και ότι οι προσωπικές του προτιμήσεις για το τι θα είναι το μελλοντικό νέο μοντέλο «δεν είναι τόσο σημαντικές». Και πρόσθεσε: «Είμαι μπίζνεσμαν και ακούω την αγορά, τι θέλουν οι πελάτες. Θα το αγοράσουν αν κάνει 200.000 ευρώ; Αν πειστώ για την επιχειρηματική βιωσιμότητα, θα κάνω τα πάντα για να υλοποιηθεί».

Ο Dürheimer είπε επίσης ότι μελετά όλες τις παγκόσμιες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των σπορ αυτοκινήτων και των SUV, και ότι δεν υπάρχει ακόμη ανάγκη για να αποφασίσουν τι θα είναι το τέταρτο μοντέλο στην γκάμα της Bentley. Προς το παρόν, είναι σημαντικό «να αποφασίσουν οι πελάτες, ορίζοντας το πώς θα είναι η ηλεκτροκίνηση στο πνεύμα της Bentley».

Όταν τελικά φτάσει η στιγμή για την απόφαση, πάντως, φαίνεται ότι η επιλογή θα είναι ανάμεσα σε ένα ακόμη πιο πολυτελές και ακριβό SUV από την Bentayga, ένα crossover SUV μικρότερο από την Bentayga, ή ένα σπορ μοντέλο. Όποια κι αν είναι η τελική επιλογή, είναι πιθανό να εισαγάγει την ηλεκτρική τεχνολογία. Και το γεγονός ότι η Speed 6 έχει εκτεθεί δύο φορές ως πρωτότυπο, δείχνει ότι η Bentley σκέφτεται κάτι τέτοιο σοβαρά.

Δεν θα υπάρξει όμως πλήρως ηλεκτρική έκδοση της επόμενης Continental GT, που θα παρουσιαστεί μέσα στη χρονιά και βρίσκεται στα τελευταία στάδια εξέλιξης. Θα υπάρξει πάντως μια επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση για την Continental GT, όπως εξάλλου και για κάθε μοντέλο της Bentley στο μέλλον.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube