Στην παραγωγή το VW T-ROC στο τέλος του 2017

Στην παραγωγή το VW T-ROC στο τέλος του 2017

Βασισμένο στο πάτωμα του Audi Q2 το VW T-ROC, θα έρθει στην παραγωγή στο τέλος του 2017.

Το T-ROC είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη Γενεύη ως πρωτότυπο το 2014. Το μικρό crossover θα διατηρεί την διθέσια διάταξη του concept, αλλά η σχεδίαση της μάσκας και του πίσω μέρους θα είναι κάπως πιο ήπια.

Όπως και το Audi Q2, θα βασίζεται σε μια παραλλαγή της πλατφόρμας MQB και θα έχει μια fancy αισθητική. Με αφαιρούμενο τμήμα της οροφής, αυτό πάνω από το κεφάλι. Δεν μιλάμε για cabrio, όπως το ανοιχτό Range Rover Evoque, αφού εδώ οι πίσω κολώνες είναι σταθερές. Το κομμάτι της σκεπής που θα αφαιρείται, χειροκίνητα προφανώς, θα αποθηκεύεται κάτω από το δάπεδο του χώρου αποσκευών.

Κατά βάση θα είναι πρoσθιοκίνητο, αλλά θα έχει και τετρακίνητες εκδόσεις 4Motion με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πολύδισκο συμπλέκτη Haldex. Η βασικη έκδοση, όπως αναφέρει η πηγή, θα κινείται από 4κύλινδρο 1.4 TSI με χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο -αν και θεωρούμε ότι το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιεί το νέο 1.500άρι μοτέρ του VW Group. Θα διατίθεται επίσης με 7άρι DSG ενώ στην κορυφή της γκάμας των κινητήρων θα τοποθετείται ένας δίλιτρος TDI. Το T-ROC δεν θα είναι πολύ οικονομικό, ενώ εκ πρώτης όψεως δεν μοιάζει πρακτικό ένα crossover με δύο πόρτες, καθώς τα αυτοκίνητα του είδους τα προτιμούν οι πελάτες για τους χώρους που προσφέρουν. Όμως, μετά και την διακοπή της παραγωγής του Beetle, το T_ROC θα είναι εκείνο το μοντέλο της μάρκας που θα αναλάβει να προβάλει ένα διαφορετικό και πιο έντονο lifestyle.  

[Πηγή Autoevolution

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube