Στα SUV θα στηριχτεί η Audi για να αυξήσει τις πωλήσεις της

Στα SUV θα στηριχτεί η Audi για να αυξήσει τις πωλήσεις της

Με το μικρό Q2 που έρχεται άμεσα αλλά και τα μεγαλύτερα μοντέλα που αναμένονται, η εταιρεία ελπίζει να ανακτήσει το χαμένο έδαφος απέναντι σε BMW και Mercedes-Benz.

Το 2015, η Audi έπεσε στην τρίτη θέση μεταξύ των premium κατασκευαστών, πίσω από την πρώτη BMW και τη δεύτερη Mercedes-Benz.

Τα αίτια γι’ αυτό ήταν αφενός η συγκριτικά ηλικιωμένη γκάμα της, αφετέρου τα «απόνερα» του dieselgate που έπληξε τη Volkswagen κατά κύριο λόγο. Σύμφωνα με τις δηλώσεις στελεχών της, στην προσπάθεια της εταιρείας να ανακτήσει το χαμένο έδαφος, κυρίαρχο ρόλο θα παίξουν τα SUV και crossover μοντέλα που είναι στα σκαριά. Την αρχή έκανε το ολοκαίνουργιο Q7, ενώ το μεγάλο όπλο θα είναι το μικρό Q2 που θα δούμε στη Γενεύη και θα «παίζει» σε μια κατηγορία που σημειώνει εξαιρετικές πωλήσεις, χωρίς μάλιστα να έχει premium ανταγωνισμό.

Προς το τέλος της χρονιάς είναι προγραμματισμένη η νέα γενιά του μεγαλύτερου Q5, ενώ το 2018 θα παρουσιαστεί ένα αμιγώς ηλεκτρικό crossover που ένα χρόνο αργότερα θα πλαισιωθεί από το κορυφαίο Q8. Επίσης, δεν αποκλείεται να περάσει τελικά στην παραγωγή και η crossover έκδοση του TT, που είναι ακόμα υπό εξέταση.

Ο επικεφαλής των πωλήσεων της εταιρείας Dietmar Voggenreiter, κάνει λόγο για μάχη στήθος με στήθος μεταξύ των τριών μεγάλων premium κατασκευαστών στο άμεσο μέλλον. Είναι όμως σαφώς αισιόδοξος, χάρη στη στρατηγική νέων μοντέλων που ακολουθεί η Audi, η οποία αναμένεται να της εξασφαλίσει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι στον ανταγωνισμό.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube