Νέο teaser video για το Audi Q2

Νέο teaser video για το Audi Q2

Η Audi κλιμακώνει την αναμονή για το νέο της μικρό SUV με ένα ακόμη σύντομο video πριν την επίσημη παρουσίαση στη Γενεύη.

Στο νέο video, η Audi αναφέρεται στο νέο μικρό της crossover/SUV για πρώτη φορά με το όνομα “Q2”.

Τα πλάνα δείχνουν το εμπρός μέρος το αυτοκινήτου να πλησιάζει μέσα στη σκόνη με αναμμένα τα φώτα LED ημέρας που χαρακτηρίζουν όλα τα σύγχρονα Audi. Το video υπαινίσσεται ότι το Q2 μπορεί να κινείται εκτός ασφάλτου, αν και ξέρουμε ότι ελάχιστοι από τους ιδιοκτήτες τέτοιων crossover το κάνουν.

Το νέο Q2 είναι βασισμένο στην προσαρμοστική πλατφόρμα MQB και θα είναι κατά βάση προσθιοκίνητο, αν και κάποιες εκδόσεις με τους ισχυρότερους κινητήρες θα έχουν την τετρακίνηση quattro.

Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει 3κύλινδρους και 4κύλινδρους του VW Group, ξεκινώντας από τον 1.0 TSI (τούρμπο) που γνωρίζουμε από τα Polo, Golf αλλά και το νέο SEAT Ateca. Διαθέσιμος θα είναι και ο 4κύλινδρος 1.4 TSI βενζίνης, όπως και οι ντίζελ 1.6 TDI και 2.0 TDI.

Οι κινητήρες θα συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή με το αυτόματο/σειριακό DSG 7 σχέσεων, διπλού συμπλέκτη.

Όσον αφορά στην εξωτερική σχεδίαση, τα προηγούμενα teasers και οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες έχουν δείξει ότι το Q2 θα δείχνει σαν μικρογραφία του νέου Q7. Το εσωτερικό θα είναι πιο κοντά σε αυτό του Α3, το οποίο θα αποκτήσει το ψηφιακό ταμπλό Audi Virtual Cockpit αργότερα φέτος, όταν παρουσιαστεί η ανανεωμένη έκδοση του μοντέλου.

Το Audi Q2 θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, που ανοίγει τις πύλες του την 1η Μαρτίου, όμως μην εκπλαγείτε αν η Audi αναγκαστεί να παρουσιάσει πρόωρα το νέο της μικρό SUV στο διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube