Διαρροή: Νέο SEAT Arona

Διαρροή: Νέο SEAT Arona

Το νέο SEAT Arona, το ισπανικό crossover που βασίζεται στο Ibiza αποκαλύφθηκε πλήρως μέσω διαρροής και είναι όπως το περιμένατε.

Ύστερα από την αποκάλυψη των VW Golf 7,5, Atlas και Arteon πολύ πριν από την επίσημη παρουσίασή τους, οι φίλοι μας από το MQB-Coding & Retrofit ξαναχτύπησαν με μια ακόμη διαρροή.

Και αυτή τη φορά έπιασαν το ισπανικό παρακλάδι του VW Group, τη SEAT και το πρώτο της μικρό crossover που κλιμακώνει την επίθεσή της σε αυτή τη δημοφιλή και επικερδή κατηγορία αυτοκινήτων, ύστερα από το Ateca.

Με την ονομασία «Arona», πόλη της Τενερίφης, το νέο ισπανικό μοντέλο που βασίζεται στο Ibiza είχε κάνει την κρυπτική εμφάνισή του μέσω ενός teaser τον προηγούμενο μήνα. Προφανώς, και η μορφή του δεν αποτελεί -και δεν θα μπορούσε να το κάνει- έκπληξη, καθώς το αναμενόμενο ήταν να μοιάζει με ένα ψηλωμένο και ίσως πιο φουσκωμένο Ibiza. Κάτι που σαφώς και δεν αποτελεί μειονέκτημα, καθώς το ισπανικό σουπερμίνι διαθέτει αιχμηρό και γοητευτικό ντιζάιν.

Όπως συνέβη και με τις προαναφερθείσες διαρροές, η φωτογραφία χαμηλής ανάλυσης που διέρρευσε, αλιεύτηκε από ένα αδημοσίευτο υλικό για το σύστημα πολυμέσων της SEAT, έτσι είναι νόμιμη. Από τις τρείς εικόνες, οι δύο δείχνουν την πιο σπορ έκδοση FR που φορά διαφορετικής σχεδίασης μάσκα, πιο σπορ προφυλακτήρα και δίμπουκη εξάτμιση. Φωτογραφίες του εσωτερικού προς το παρόν δεν υπάρχουν, αλλά αν ρίξει κάποιος μια ματιά στην καμπίνα του Ibiza, μπορεί να υποθέσει με ασφάλεια πώς θα είναι το εσωτερικό του Arona.

ΔΕΙΤΕ AKOMH Δοκιμάζουμε το νέο SEAT Ibiza 1.0 TSI 115 PS

Αν και δεν αποτελεί βασικό κριτήριο αγοράς για τους αγοραστές αυτής της κατηγορία, το νέο Arona είναι πολύ πιθανό να διατίθεται μόνο με κίνηση στους εμπρός τροχούς. Η γκάμα των μοτέρ προφανώς και θα προέρχεται από το Ibiza, περιλαμβάνοντας ομοίως τον νέο 4κύλινδρο 1.500άρη κινητήρα TSI EVO στην έκδοση των 150 PS. Η γκάμα θα διαθέτει ακόμα ένα 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.000 κυβικών και έναν 1.600άρη ντίζελ. Ένα 5άρι χειροκίνητο σασμάν θα είναι το ταίρι για τα λιγότερο ισχυρά μοτέρ, ενώ 6άρι θα τοποθετείται στις πιο δυνατές μονάδες. Τα διπλοσύμπλεκτο 7άρι DSG7 θα είναι διαθέσιμο έξτρα.

Το επίσημο ντεμπούτο του νέου SEAT Arona θα γίνει στην ΙΑΑ 2017, στη Φρανκφούρτη τον Σεπτέμβριο, μαζί με αυτή του ιδίας κατηγορίας και βασισμένου στο προσεχές Polo, VW T-Roc, αλλά η online παρουσίασή του μέσα στο καλοκαίρι.

[Πηγή MQB-Coding & Retrofit]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube