Scoop: το νέο Citroën C3 Picasso προ των πυλών

Scoop: το νέο Citroën C3 Picasso προ των πυλών

Οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες δείχνουν τη νέα γενιά του C3 Picasso, η οποία έχει πολλά κοινά σχεδιαστικά στοιχεία με το επίσης νέο C3 αλλά και το C4 Cactus. Το αναμένουμε στις αρχές του 2017

 

Το νέο Citroën C3 Picasso εντοπίστηκε να κάνει δοκιμές εξέλιξης με ελαφρύ καμουφλάζ, που αποκαλύπτει σχεδιαστικές ομοιότητες με το νέο C3, αλλά και το C4 Picasso και το C4 Cactus.

Οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες δείχνουν τη δεύτερη γενιά του C3 Picasso με μια σαφώς πιο στρογγυλεμένη σχεδίαση, που μοιάζει πολύ με αυτή του C4 Cactus.

Ωστόσο τα εμπρός φωτιστικά σώματα που χωρίζονται σε δύο επίπεδα, είναι «κλεμμένα» από το C4 Picasso. Βλέπουμε επίσης ότι έχει κοντό καπό και σχετικά ψηλή κουπαστή, όπως και το επίσης επερχόμενο Opel Meriva, με το οποίο μοιράζεται το ίδιο πλαίσιο. Στο πίσω μέρος βλέπουμε επίσης νέα φωτιστικά σώματα, τοποθετημένα αρκετά ψηλά, ακριβώς κάτω από το στενό πίσω παράθυρο.

Τα παχύτερο μαύρο καμουφλάζ στις πόρτες κατά πάσα πιθανότητα καλύπτει τα Airbumps, την αποκλειστική τεχνολογία της γαλλικής εταιρείας. Φαίνεται ότι μετά και το νέο C3, η Citroën θα επεκτείνει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό – που είδαμε για πρώτη φορά στο C4 Cactus - σε ακόμα περισσότερα μοντέλα της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Οδηγούμε το νέο Citroën C3 1.2 PureTech 110

Δεν έχει ακόμα επισήμως ανακοινωθεί η γκάμα των κινητήρων, αλλά το πιθανότερο είναι να υπάρχει ο 1000άρης κινητήρας με τους 69 PS, καθώς και ο 3κύλινδρος 1.2 PureTech στην ατμοσφαιρική έκδοση των 82 PS και την τούρμπο με 110 PS. Θα υπάρχει ακόμα και ο ντίζελ 1.6 BlueHDi με 76, 100 και 120 PS.

Όπως προείπαμε το νέο C3 Picasso είναι μέρος της συνεργασίας του ομίλου PSA με την Opel και διαθέτει την ίδια πλατφόρμα, πάνω στην οποία «χτίζονται» τόσο το Peugeot 208, όσο και το Opel Corsa. Η Citroën κάνει πολύ καλές πωλήσεις με το C4 Cactus, άρα είναι λογικό να μεταφέρει το ίδιο σχεδιαστικό μοτίβο και σε άλλα μοντέλα της γκάμας της, όπως βέβαια και την τεχνολογία Airbump, η οποία επίσης αποδείχτηκε πολύ δημοφιλής με το Cactus. Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο C3 Picasso θα παρουσιαστεί και επισήμως στις αρχές του 2017.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube