Το νέο Opel Meriva θα είναι crossover

Το νέο Opel Meriva θα είναι crossover

Οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του μοντέλου που θα αντικαταστήσει το υπάρχον Opel Meriva δείχνουν ένα crossover μοντέλο με συμβατικές πίσω πόρτες

Αυτές είναι οι πιο πρόσφατες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του επερχόμενου νέου Opel Meriva.

Σε αυτές διακρίνεται ότι το νέο μοντέλο θα απομακρυνθεί από την παλιά μορφή του, ως «καθαρό» MPV και θα αποκτήσει κανονικές πίσω πόρτες αντί των ανάποδα ανοιγόμενων θυρών του υπάρχοντος μοντέλου.

Το νέο αυτό μοντέλο, το οποίο πιθανότατα δεν θα ονομάζεται καν Meriva, αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα προς τα τέλη του 2016, με τις πρώτες πωλήσεις να γίνονται στις αρχές του 2017. Αυτό θα είναι και το πρώτο μοντέλο της Opel που προκύπτει από τη συνεργασία της με τον Όμιλο PSA (Peugeot Citroen), η οποία είχε ανακοινωθεί το 2012. Αναμένεται πολύ σύντομα να προκύψουν και άλλα μοντέλα και για τις δύο εταιρείες.



Το υπάρχον Meriva υποσχόταν πολύ καλύτερη πρόσβαση στους πίσω επιβάτες, λόγω των ανάποδα ανοιγόμενων θυρών, αλλά η κολώνα στη μέση μετρίαζε κάπως το αποτέλεσμα (στο ανταγωνιστικό Ford B-Max δεν υπάρχει), ενώ η πολύπλοκη κατασκευή ανέβαζε και το κόστος. Κάπως έτσι η επόμενη γενιά επιστρέφει σε πιο πατροπαράδοτες τεχνικές. Για του λόγου το αληθές υπάρχει και η κατασκοπευτική φωτογραφία με την πίσω πόρτα ανοιχτή προς τα εμπρός.



Οι πωλήσεις κλασικών MPV συνεχίζουν να πέφτουν σε όλη την Ευρώπη και φαίνεται ότι η Opel πήρε τη στρατηγική απόφαση να μεταμόρφωσει το μικρό MPV σε crossover. Κάτι ανάλογο έκανε και η Renault με το νέο Scénic το οποίο θα έχει τη μορφή ενός μικρομεσαίου SUVΤο νέο Meriva θα μοιράζεται τους κινητήρες των Corsa και Astra. Είναι ωστόσο πολύ πιθανό να υπάρχουν εκδόσεις με κινητήρες προερχόμενους από τον Όμιλο PSA.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Opel Astra 1.0 Turbo EcoFLEX

Αυτό που οι πηγές αναφέρουν με σχετική σιγουριά είναι ότι η Opel θα δώσει μεγάλη έμφαση στην προσλαμβανόμενη ποιότητα της καμπίνας, με σημαντικές βελτιώσεις στη συναρμογή και το φινίρισμα. Το ίδιο άλλωστε έχει κάνει σε όλα τα πρόσφατα μοντέλα της και κυρίως στο Astra. Το σύστημα πολυμέσων IntelliLink θα είναι μάλλον στο βασικό εξοπλισμό, εκτός από τις πολύ βασικές εκδόσεις. Θα έχει έγχρωμη οθόνη αφής 7” στο κέντρο της κονσόλας.

Το νέο Meriva θα μπει στη μάχη εναντίον ήδη καθιερωμένων και «δύσκολων» αντιπάλων, όπως το Nissan Juke, το Fiat 500X αλλά και το Dacia Duster.

[πηγή Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube