Επίσημο: Ανανεωμένα Citroën C4 Picasso και C4 Grand Picasso [video]

Επίσημο: Ανανεωμένα Citroën C4 Picasso και C4 Grand Picasso [video]

Η Citroën δίνει μια πνοή φρεσκάδας στα C4 Picasso και C4 Grand Picasso και εμπλουτίζει την τεχνολογία τους για να παραμείνουν ανταγωνιστικά.

Τα υφιστάμενα C4 Picasso και C4 Grand Picasso λανσαρίστηκαν πριν από τρία χρόνια και πλέον υπέστησαν το προγραμματισμένο facelift, με κύριες εξωτερικές αλλαγές την ελαφρά ανασχεδιασμένη μάσκα, κοινό φρέσκο στοιχείο και τα δύο γαλλικά MPV.

Στο πίσω μέρος το τρισδιάστατο φαινόμενο των φώτων είναι πλέον διαθέσιμο σε όλες τις εκδόσεις, ενώ υπάρχουν νέα σχέδια σε ζάντες 17” που επιλέγονται σε τρεις αποχρώσεις προς ενίσχυση της δυνατότητας εξατομίκευσης. Στον κατάλογο των έξτρα διατίθεται οροφή δύο αποχρώσεων για το C4 Picasso, ενώ το μεγαλύτερο C4 Grand Picasso μπορεί να παραγγελθεί με ασημί αψίδες οροφής.

Στο εσωτερικό, τα δύο Picasso κάνουν χρήση του συστήματος 3D CITROËN Connect Nav τελευταίας γενιάς που υποστηρίζεται από 7ιντση οθόνη αφής. Η νέα γενιά διαθέτει καλύτερη απόκριση από την προηγούμενη, όπως λέει η Citroën, ενώ προσφέρει επιπλέον υπηρεσίες συνδεσιμότητας, προκειμένου να σε κρατά on-line καθ’ οδόν. Ένα πολύ πρακτικό στοιχείο του ανασχεδιασμού είναι η προσθήκη για το άνοιγμα της πόρτας του πορτμπαγκάζ με το πέρασμα του ποδιού κάτω από τον προφυλακτήρα, ιδιαίτερα εξυπηρετικό όταν είσαι φορτωμένος με πράγματα.

Η Citroën προκειμένου να ενισχύσει των ασφάλεια των C4 Picasso και C4 Grand Picasso τα εφοδίασε με προσαρμοζόμενο cruise control (με λειτουργία αυτόματης διακοπής) αναγνώριση πινακίδων ορίου ταχύτητας και προειδοποίηση ακούσιας αλλαγής λωρίδας. Επίσης μπορούν να εφοδιαστούν με σύστημα προειδοποίησης επερχόμενου αυτοκινήτου από το τυφλό σημείο και ενεργό φρενάρισμα ασφαλείας μαζί με αρχική προειδοποίηση του οδηγού.

Κάτω από το καπό, το νέο είναι ο εμπλουτισμός της γκάμας με το βενζινοκινητήρα τούρμπο PureTech 130 S&S EAT6, που αναλύεται σε ένα 3κύλινδρο 1.200άρι μοτέρ με 131 άλογα και σύστημα stop/strart, συνδυασμένο με 6άρι αυτόματο σασμάν. Κατά τα λοιπά, τα μοτέρ της γκάμας παραμένουν τα ίδια: Οι 1.600άρηδες ντίζελ BlueHDi 100 και 120 Euro 6, ο δίλιτρος ντίζελ BlueHDi 150 επίσης Euro 6 και ο 1.600άρης βενζινοκινητήρας THP με 165 ίππους. Όλα τα μοτέρ συνδυάζονται με 6άρι χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, εξαιρουμένου του BlueHDi 100 που διατίθεται μόνο με χειροκίνητο.
 

To εμπορικό λανσάρισμα των ανανεωμένων C4 Picasso και C4 Grand Picasso αναμένεται να ξεκινήσει στις ευρωπαϊκές αγορές από το καλοκαίρι.

[Πηγή Citroën]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube