Ετοιμάζεται η έκτη γενιά του Opel Corsa

Ετοιμάζεται η έκτη γενιά του Opel Corsa

Αυτές είναι οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες από τις δοκιμές εξέλιξης του γερμανικού σουπερμίνι.

Η κατηγορία των σουπερμίνι είναι από τις δημοφιλέστερες στην Ευρώπη και όλοι οι κατασκευαστές θέλουν να έχουν ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό μοντέλο σε αυτή την κατηγορία για να πάρουν όσο γίνεται μεγαλύτερο κομμάτι αυτής.

Αυτός είναι και ο λόγος που η Opel εξελίσσει ήδη την έκτη γενιά του μοντέλου, μιας και η πέμπτη γενιά του μοντέλου ήταν πιο πολύ μια έντονη ανανέωση της τέταρτης. Επιπλέον, όταν το νέο μοντέλο παρουσιαστεί σε περίπου ένα χρόνο, ο ανταγωνισμός θα έχει ήδη στην αγορά τις δικές του φρέσκες προτάσεις (Ford Fiesta, VW Polo κ.α.), οπότε δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις από την πλευρά της Opel.

Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες, η νέα έκτη γενιά του Opel Corsa θα μεγαλώσει σε διαστάσεις, ενώ όπως συνέβαινε και με τις δύο προηγούμενες γενιάς, η εμφάνιση του θα είναι επηρεασμένη από το μεγαλύτερο Astra.

Από το Astra θα προέρχεται κατά πάσα πιθανότητα και η πλατφόρμα στην οποία θα βασιστεί το νέο Corsa, μια πιο «κοντή» εκδοχή της, γεγονός που μεταφράζεται σε μεγαλύτερες διαστάσεις και χώρους, και φυσικά αυξημένη πρακτικότητα. Επιπλέον η νέα πλατφόρμα θα έχει και ευεργετικές ιδιότητες στο βάρος του μοντέλου, πράγμα που θα βοηθήσει στις επιδόσεις, στα οδικά χαρακτηριστικά και στους οικονομοτεχνικούς παράγοντες.

Στη γκάμα κινητήρων δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές, με τους υπάρχοντες τούρμπο 1.0 και 1.4 βενζίνης να βρίσκουν τη θέση τους κάτω από το καπό του νέου μοντέλου. Στην πετρελαιοκίνητη γκάμα ίσως υπάρξουν αλλαγές, όπου μάλλον θα τοποθετηθεί ο 1.6 CDTi σε όλες τους τις παραλλαγές.

[Πηγή: Auto Express]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube