BMW: Συλλεκτική έκδοση Competition Edition για τη M5

BMW: Συλλεκτική έκδοση Competition Edition για τη M5

Σε δύο χρώματα και μόνο σε 200 αντίτυπα

Ούτως ή άλλως πρόκειται για ένα μοναδικό αυτοκίνητο, το οποίο τώρα σε μια περιορισμένη έκδοση στην οποία θα διατίθεται γίνεται ακόμη πιο... μοναδικό, συλλεκτικό.
 
Ο λόγος για την BMW M5, ένα από τα ισχυρότερα μοντέλα των Βαυαρών. 
Τώρα η BMW αποφάσισε να λανσάρει μια συλλεκτική έκδοση του συγκεκριμένου μοντέλου στην οποία έχει ενσωματώσει όχι μόνον «εικαστικές» αλλαγές αλλά και ουσιαστικές.
 
Ετσι, ο V8 TwinTurbo των 4,4 λίτρων θα αποδίσει ειδικά για την έκδοση Competition Edition 600 ίππους (40 επιπλέον της «απλής») , χάρη στη διαφορετική ρύθμιση της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου και στην υψηλότερη πίεση υπερπλήρωσης στα τούρμπο, με την BMW να υπόσχεται 3,9 δευτερόλεπτα για το τυπικό 0-100 km/h. Η τελική ταχύτητα βέβαια παραμένει σταθερή στα 250 km/h αφού περιορίζεται ηλεκτρονικά. 

 
Στο πακέτο αλλαγών, το Competition Package όπως ονομάζεται, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων μια χαμηλότερη κατά 10 mm ανάρτηση με ακόμα πιο σφικτές ρυθμίσεις σε ελατήρια και αμορτισέρ, αλλά και νέο set up στο ενεργό πίσω διαφορικό Avtive M Differential. Επίσης η συλλεκτική αυτή Μ5 περιλαμβάνει και διαφορετική χαρτογράφηση του συστήματος υποβοήθησης του τιμονιού και του προγράμματος Dynamic M Mode του Dynamic Stability Control.
 
 
Εξωτερικά, ξεχωρίζουν οι 20άρες ζάντες, που συνδυάζονται με ελαστικά διαστάσεων 265/35 εμπρός και 295/30 πίσω αντίστοιχα, και για τα carbon τμήματα στον πίσω διαχύτη, και στα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών. 
Το αυτοκίνητα θα παραχθεί σε 200 μόλις αντίτυπα, 100 εκ των οποίων σε μαύρο χρώμα (Carbon Black) και 100 σε λευκό (Mineral White). 
Όσοι πιστοί (και... ματσωμένοι) προσέλθετε!.. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube