Στη Φρανκφούρτη σε κλίμακα 1:1 η virtual Bugatti Vision Gran Turismo

Στη Φρανκφούρτη σε κλίμακα 1:1 η virtual Bugatti Vision Gran Turismo

Η Bugatti που σχεδιάστηκε για τις ανάγκες του πασίγνωστου video game του Sony Playstation θα υπάρχει σαν έκθεμα στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Αντλώντας έμπνευση από την πλούσια αγωνιστική της ιστορία και τις νίκες στις 24 ώρες του Le Mans το 1937 και το 1939, η Bugatti σχεδίασε το εικονικό Vision Gran Turismo για το στόλο του θρυλικού πλέον video game. Το έκανε σε συνεργασία με την Polyphony Digital Inc. που είναι η παραγωγός του video game, ακριβώς σαν να επρόκειτο για ένα αληθινό αυτοκίνητο. Η απόδειξη γι’ αυτό, είναι ότι ένα έκθεμα σε πραγματικό μέγεθος θα βρίσκεται στην προσεχή έκθεση της Φρανκφούρτης.

Οι μηχανικοί της Bugatti έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο εγχείρημα, αφού ήταν ζητούμενη η απόλυτη αληθοφάνεια του «εικονικού» αυτοκινήτου. Πραγματικά, όλα δείχνουν να υπάρχουν για ένα συγκεκριμένο σκοπό. Οι αεραγωγοί, η πίσω αεροτομή, οι εξατμίσεις, όλα φαίνονται όχι μόνο άκρως εντυπωσιακά όπως περιμένεις από κάθε Bugatti αλλά και απόλυτα ρεαλιστικά. Το χρώμα επίσης δεν είναι επιλεγμένο τυχαία αφού πρόκειται για εκείνο της Type 57 G Tank που κέρδισε το Le Mans το 1937. «Σε καμία περίπτωση δε θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα ρετρό σχέδιο» λέει η Bugatti και η αλήθεια είναι ότι το πέτυχε απόλυτα. Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και το εσωτερικό, που έχει ξεκάθαρες αγωνιστικές καταβολές στα όργανα και τα χειριστήριά του.

Σύμφωνα επίσης με δηλώσεις της εταιρείας, η εμφάνιση της Vision Gran Turismo αποτυπώνει ένα «κτήνος επιδόσεων», κάτι δηλαδή αρκετά διαφορετικό από την «πεντάμορφη και τέρας» Veyron. Τώρα το εάν μιλάμε για ένα αποκλειστικά virtual σχέδιο, ή για μια έξυπνη πρώτη αναφορά στον αντικαταστάτη της Veyron, είναι κάτι που το μέλλον θα μας δείξει.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube