Scoop: Audi RS5 Coupé 2018, ήχος και βάρος(;) [video]

Scoop: Audi RS5 Coupé 2018, ήχος και βάρος(;) [video]

Το RS5 Coupé 2018 δοκιμάζεται με βαρύ καμουφλάζ στην Πράσινη Κόλαση με το νέο 2,9λιτρο διτούρμπινο V6 που εξέλιξε σε συνεργασία με την Porsche.

Τα RS η Audi τα μαγειρεύει με δύο καρυκεύματα που είναι της μόδας στο μαγέρικο των προς αυτοκινήτων: Δύναμη και ήχος.

Και τα δύο αυτά θα κινδύνευαν να λείπουν και να κάνουν άνοστο το RS5 σε μια εποχή που οι εταιρείες πιέζονται ασφυκτικά με το downsizing. Το τελευταίο video όμως που μας έρχεται από το Nürburgring μας επιβεβαιώνει ότι η ακουστική εμπειρία δεν έχει επηρεαστεί από τη μετάβαση σε μοτέρ V6.

Οι υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες V6 δεν είναι κάτι άγνωστο για τα αυτοκίνητα quattro GmbH. Ωστόσο, αυτό το 2,9λιτρο μοτέρ που εξελίχτηκε σε συνεργασία με την Porsche μας γυρίζει τη μνήμη πίσω στο 1994, τότε που ξεκινούσε το πρόγραμμα «RS» με το RS2 και μηχανολογία δανεισμένη από το Zuffenhausen.

Κι αν θα θέλατε να δείτε τι είναι ικανό να κάνει αυτό το διτούρμπινο 2.9 V6, κι έχετε βέβαια πολλά χρήματα, δεν μένει παρά να αγοράσετε την Porsche Panamera 4S. Αλλά αν ακούσεις τον ήχο του RS5 είναι τελείως διαφορετικός από της Porsche. Από το 5κύλινδρο RS3 στο μοτέρ V8 του RS7 Performance, υπάρχει ένα χαρακτηριστικό γρύλισμα που το κάνει να ξεχωρίζει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Audi S5

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι με το να κατέβεις από τα 4,2 λίτρα και τους οκτώ κυλίνδρους στα 2,9 και στους έξι, θα χάσεις κάποια άλογα. Αλλά εκείνο που μετρά είναι ότι η ροπή θα ανέβει τουλάχιστον κατά 50%. Και εκείνο που μετρά ακόμα περισσότερο στις αυστηρές μέρες που έρχονται και που θα γίνονται ολοένα και αυστηρότερες, είναι ότι η κατανάλωση, κατά συνέπεια και οι ρύποι, θα πέσουν κι αυτά δραστικά με τη βοήθεια του Audi Drive Select.

Ωστόσο, το βάρος δεν θα μειωθεί κι αυτό απαραίτητα. Διότι ενώ η πλατφόρμα από μόνη της είναι πιο στιβαρή κι ελαφρύτερη, ο πιο πολύπλοκος συνδυασμός κινητήρα/κιβωτίου  απαιτεί ιντερκούλερ, σύστημα ανακύκλωσης των καυσαερίων και ό,τι άλλο χρειάζεται ένα διτούρμπινο μοτέρ, που θα είναι σαφώς πιο βαρύ. Και μπορείτε να πάρετε μια αίσθηση του βάρους σε αυτό το τελευταίο scoop video, καθώς το RS5 Coupé «πετάει» τον όγκο του από τη μια μεριά του σιρκουί στην άλλη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε στην πίστα την BMW Μ4 Coupé [video]

Έτσι περιμένουμε η πιο ελαφριά BMW M4 Coupé να δίνει ένα πιο ανάλαφρο και αποτελεσματικό πάτημα, αλλά το RS5 να είναι ταχύτερο στην ευθεία και στα κομμάτια ανάμεσα σε δύο στροφές. Όσον αφορά την απόλυτη επιτάχυνση μάλλον θα δούμε την ισοφάριση και πιθανώς την κατάρριψη των 3,7” που χρειάζεται για τα 0-100 km/h ο μικρός αδελφός του, το TT RS.

Ακόμα κι αν το πρωτότυπο RS5 βλέπουμε είναι καμουφλαρισμένο πατόκορφα, αυτό δεν σημαίνει ότι ο ανασχεδιασμός δεν θα αφήσει τίποτα ανέγγιχτο. Εκείνο που θα υποπτευόταν ο πιο ψαγμένος θα ήταν ένα body kit παρόμοιο με αυτό του RS4 και που θα έδινε τον οικογενειακό αέρα των RS και στο κουπέ 5άρι, αλλά ίσως με πιο βαριά χρήση μαύρων διακοσμήσεων και πλεγμάτων στους αεραγωγούς, αλλά και ασημί πλαισίων.

Η παραγωγή του νέου Audi RS5 Coupé 2018 θα ξεκινήσει μέσα στον επόμενο χρόνο, που θα ακολουθηθεί από το καμπριολέ και ένα πιθανώς ένα 5θυρο για την αμερικανική αγορά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube