Επίσημο: Νέο Audi RS3 Sport Sedan με 400 PS στο Παρίσι [video]

Επίσημο: Νέο Audi RS3 Sport Sedan με 400 PS στο Παρίσι [video]

Το πιο ισχυρό μοντέλο στην γκάμα των A3 φορά 5κύλινδρο 2,5λιτρο μοτέρ τούρμπο και βγάζει 400 άλογα.

Επιτέλους το είδαμε κι επίσημα. Τα ομολογουμένως πολύ-αναμενόμενο Audi RS3 Sport Sedan έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Mondial de lAutomobile, στο Παρίσι.

Το νέο RS3 Sport Sedan έχει κάτω από το καπό την τελευταία βερσιόν του 2,5λιτρου 5κύλινδρου κινητήρα τούρμπο, που για πρώτη φορά το είδαμε στο Audi TT RS. Πρόκειται για το ισχυρότερο 5κύλινδρο μοτέρ αυτή τη στιγμή στον κόσμο με μέγιστη απόδοση 400 PS (33 άλογα περισσότερα από τον προκάτοχό του) και μέγιστη ροπή 48,9 kgm διαθέσιμα από τις 1.700 έως τις 5.850 rpm.

Κι αν αναρωτιέστε τι κάνει από επιδόσεις η κόμπακτ «κούρσα» της Audi, τα 4,1” που χρειάζεται για να πιάσει τα 100 km/h από στάση είναι χρόνος ασύλληπτος. Η τελική ταχύτητα, κατά τα ειωθότα, περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, αλλά κατόπιν αιτήματος ο κατασκευαστής σας βάζει κι άλλα 30 για να πιάνετε τα 280 km/h.

Όπως θα περίμενε κάποιος από ένα μοντέλο RS, η κίνηση κατευθύνεται σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος quattro και ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη με επτά ταχύτητες. Το σύστημα τετρακίνησης είναι διαχειρίσιμο μέσω των οδηγικών ρυθμίσεων του Drive Select, όπως και το τιμόνι, το κιβώτιο, η διαχείριση του μοτέρ και τα ρυθμιζόμενα κλαπέτα της εξάτμισης. Έτσι, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει από μια ποικιλία τριών ρυθμίσεων: Comfort, Auto και Dynamic.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Audi: 40 χρόνια 5κύλινδροι κινητήρες [photo album]

Το set-up της ανάρτησης φυσικά και έχει βελτιωθεί σε σχέση ακόμα και με το ισχυρότερο A3 Sport sedan, χάρη στην πίσω ανάρτηση τεσσάρων συνδέσμων, αλλά και το χαμήλωμα του αυτοκίνητου κατά 2,5 πόντους. Ομοίως έχει αναβαθμιστεί και η επιβραδυντική ικανότητα του αυτοκινήτου με αεριζόμενους δίσκους 370 mm εμπρός και 8πίστονες δαγκάνες και με δισκόφρενα 310 mm πίσω. Για όποιον θα ήθελε κάτι περισσότερο, η Audi μπορεί να αντικαταστήσει τους εμπρός σιδερένιους δίσκους με άλλους κεραμικούς.

Ένα σεντάν υπέρ-επιδόσεων όπως το νέο RS3 Sport Sedan χρειάζεται το δίχως άλλο κι ένα αεροδυναμικό κιτάκι για λεζάντα, αλλά και ουσία. Έτσι η Audi ετοίμασε μια μακριά λίστα από βελτιώσεις στο ντιζάιν και στις οποίες προχώρησε. Το body kit λοιπόν περιλαμβάνει νέους προφυλακτήρες με «φούστα» εμπρός και μεγάλο διαχύτη πίσω, μεγάλες εισαγωγές αέρα, πλευρικές «φούστες» και μεγάλες οβάλ μπούκες για την εξάτμιση. Το νέο RS3 Sport Sedan διατίθεται σε δύο ειδικά και αποκλειστικά χρώματα, το γκρι Nardo και το κόκκινο Catalunya, όπως στο αυτοκίνητο των φωτογραφιών.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την εμπορική διάθεση του νέου Audi RS3 Sport Sedan, αλλά πιστεύουμε ότι είναι λεπτομέρειες που δεν θα αργήσουμε να τις μάθουμε.

[Πηγή Audi]


Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube