Πρώτη γεύση από τη νέα Alpine A110 [video]

Πρώτη γεύση από τη νέα Alpine A110 [video]

Το αδελφό περιοδικό Autocar βρέθηκε στην παρουσίαση του γαλλικού σπορ κουπέ, με σκοπό να διαπιστώσει εάν είναι επάξιος ανταγωνιστής της Porsche 718 Cayman.

Το A110 είναι το πρώτο μοντέλο της αναγεννημένης Alpine και είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό για αρκετούς λόγους.

Συνδυάζοντας όλες τις αξίες της γαλλικής φίρμας (χαμηλό βάρος, ευελιξία και επιδόσεις), το νέο διθέσιο κουπέ παραμένει πιστό στο πνεύμα των προγόνων του.

Η αλουμινένια πλατφόρμα και το αμάξωμα της νέας Alpine A110 έχουν «δεθεί» με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους συγκόλλησης, χαρίζοντας εξαιρετική ακαμψία και χαμηλό βάρος (1.080 kg μαζί με το καύσιμο).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η επιστροφή της Alpine [videos]

Ο κινητήρας βρίσκεται στην πλάτη του οδηγού και είναι ένας καινούργιος 4κύλινδρος 1.8 τούρμπο με 252 ίππους και 32,6 kgm ροπή που κινεί τους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβώτιου διπλού συμπλέκτη με επτά σχέσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η γένεση της νέας Alpine A110 [video] 

Όπως μπορούμε να αντιληφθούμε παρακολουθώντας την πρώτη οδηγική επαφή των Άγγλων συνεργατών μας, η νέα Alpine A110 είναι αυτό που έπρεπε να είναι. Όχι μόνο για να πρωταγωνιστήσει(;) σε μια πολύ δύσκολη κατηγορία, αλλά για να χαράξει την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουν και τα μελλοντικά του αδέρφια.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube