Η γένεση του νέου Alpine A110 [video]

Η γένεση του νέου Alpine A110 [video]

Η Alpine δεν ξεχνά τις ρίζες της και μας παρουσιάζει την δημιουργία του νέου κεντρομήχανου και πισωκίνητου διθέσιου κουπέ A110.

Η αναβίωση της Alpine από την Συμμαχία Renault Nissan έγινε στην Έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο με το νέο κουπέ A110.

Το νέο διθέσιο, πισωκίνητο και κεντρομήχανο κουπέ της γαλλικής φίρμας ξεχωρίζει για τις μαζεμένες εξωτερικές του διαστάσεις και το χαμηλό βάρος, με την κατανομή του τελευταίου να είναι 44% εμπρός και 56% πίσω.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέα Alpine A110 [video]

Ο κινητήρας που εφοδιάζει τη νέα Alpine A110 είναι ένας καινούργιος 4κύλινδρος τούρμπο 1,8 λίτρων, εξελιγμένος από την Συμμαχία Renault-Nissan, που συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της Getrag με 7 σχέσεις.

Οι μηχανικοί όμως της Alpine συνεργάστηκαν με αυτούς της Renault Sport και προχώρησαν σε ορισμένες διαφοροποιήσεις για το νέου τους μοντέλο. Έχει διαφορετική εισαγωγή, τουρμπίνα, σύστημα εξαγωγής και νέο εγκέφαλο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αποδίδει 252 ίππους και 32,6 kgm ροπή, επιταχύνοντας το ελαφρύ κουπέ από στάση στα 100 km/h σε 4,5”. Επιπλέον, χαρίζει και μια πολύ καλή αναλογία kg/PS που φτάνει το 4,28.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η επιστροφή της Alpine [videos]

Επιπλέον, οι σχεδιαστές του νέου Alpine A110 δεν τοποθέτησαν αεροδυναμικά βοηθήματα, αλλά ασχολήθηκαν με την σχεδίαση του πατώματος και του πίσω αεροδυναμικού διαχύτη. Η καθαρή εμφάνιση και η σωστή αεροδυναμική μελέτη επέτρεψαν υψηλή σταθερότητα στις μεγάλες ταχύτητες, με τον ηλεκτρονικό κόφτη να επεμβαίνει στα 250 km/h.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube