Δικαστική απόφαση απαγορεύει τους αεραγωγούς στα προσκέφαλα, το γνωστό Airscarf της Mercedes

Δικαστική απόφαση απαγορεύει τους αεραγωγούς στα προσκέφαλα, το γνωστό Airscarf της Mercedes

Η Mercedes έχασε την δικαστική μάχη για την ιδιοκτησία της πατέντας του Airscarf, του συστήματος αεραγωγών στα προσκέφαλα των καθισμάτων.

Η Daimler είχε εμπλακεί σε ένα μακρύ δικαστικό αγώνα με τον Ludwig Schatzinger για την ιδιοκτησία της πατέντας του συστήματος Airscarf.

Μιλάμε για τους αεραγωγούς στα προσκέφαλα των καθισμάτων των cabrio και roadster αυτοκινήτων της εταιρείας, που διοχετεύουν ζεστό αέρα στο σβέρκο των επιβατών, επιτρέποντας την οδήγηση με ανοιχτή την οροφή ακόμη και όταν οι θερμοκρασία δεν είναι υψηλή.

Η Daimler έχασε την δικαστική μάχη, διάρκειας δέκα σχεδόν ετών. Και η απόφαση, που είναι σε ισχύ από τις 10 Μαΐου, υποχρεώνει τη Mercedes να απενεργοποιήσει το σύστημα Airscarf στα αυτοκίνητα της γερμανικής αγοράς. Ζητήθηκε μάλιστα από την εταιρεία να προσκομίσει στοιχεία για το πόσα αυτοκίνητα έχουν πουληθεί με το σύστημα και να καταβάλει αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη στον κάτοχο της πατέντας. Από την δικαστική απόφαση δεν επηρεάζονται πάντως, όπως είναι φυσικό, τα αυτοκίνητα που έχουν ήδη παραδοθεί στους ιδιοκτήτες τους.



Ζητήθηκε επίσης από την Mercedes να αποσύρει κάθε διαφημιστική καμπάνια που αφορά στη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Η απενεργοποίηση του συστήματος ωστόσο θα είναι προσωρινή. Γιατί μπορεί, σύμφωνα με το δικαστήριο, η Mercedes να έχει παραβεί σε κάποια σημεία του σχεδιασμού τα όρια της κατοχυρωμένης από τον αντίδικό της πατέντας, αλλά η πατέντα λήγει στις 25 Δεκεμβρίου του 2016.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube