Πλησιάζει η παρουσίαση της BMW M2

Πλησιάζει η παρουσίαση της BMW M2

Το νέο μικρό κουπέ του M Division θα έχει περίπου 400 ίππους, θα εξοπλίζεται με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και θα κοστίζει 55.000 ευρώ.

Το M Division της BMW ετοιμάζεται για την αποκάλυψη της νέας M2, μοντέλο που θα τοποθετηθεί εμπορικά ανάμεσα στην M235i και τη νέα M3/M4.

Οι ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες των άγγλων συναδέλφων μας, παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερα, όπως αναμενόταν, αθλητικό σουλούπι με επιθετικότερους προφυλακτήρες, χαμηλωμένη ανάρτηση, μεγαλύτερους τροχούς 19” και φαρδύτερα μετατρόχια από την M235i. Κύριοι ανταγωνιστές του νέου μοντέλου είναι η αναβαθμισμένη έκδοση της Mercedes-Benz A45 AMG και η δεύτερη γενιά του Audi RS3.

Όπως συνέβαινε και με την 1M Coupe που αντικαθιστά, η νέα BMW M2 εφοδιάζεται με 3λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα, άμεσου ψεκασμού και τούρμπο. Σύμφωνα όμως με το «αφεντικό» του M Division, Friedrich Nitschke, το συγκεκριμένο μοτέρ δεν είναι αυτό που χρησιμοποιείται στις νέες M3 και M4 (S55 B30). Πιο συγκεκριμένα, ο κινητήρας που θα εφοδιάζει την M2 έχει κωδική ονομασία S57 B30 και βασίζεται στον νέο 3λιτρο Twin Power Turbo B57 που θα παρουσιαστεί με τη νέα γενιά της Σειράς 7. Ακόμα, σύμφωνα με δηλώσεις το κ. Nitschke o νέος κινητήρας θα αποδίδει περισσότερους ίππους από τον ανταγωνισμό, κοντά στους 400.

Η νέα κορυφαία έκδοση M της Σειράς 2 θα εφοδιάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ή με ημιαυτόματο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων με paddles στο τιμόνι. Ακόμα, θα διαθέτει σύστημα stop/start και ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα. Οι επιδόσεις, όπως είναι αναμενόμενο, είναι πάρα πολύ καλές, αλλά υποδεέστερες των M3 και M4. Για να πιάσει τα 100 km/h από στάση θα χρειάζεται 4,4 sec, ενώ η τελική του θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Το πισωκίνητο κουπέ θα έχει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό μαζί με torque vectoring control. Επιπλέον, υπάρχει ενδεχόμενο να δούμε και έκδοση xDrive για μερικές αγορές, σαν προάγγελος των 4κίνητων εκδόσεων M που έρχονται.

Τέλος, η M2 αναμένεται να μην ξεπερνά σε βάρος τα 1.530 kg, λιγότερα από M235i, μιας και χρησιμοποιεί αρκετά ανθρακονημάτινα και πλαστικά μέρη.

Η νέα BMW M2 θα παρουσιαστεί σαν πρωτότυπο στην έκθεση της Φρανκφούρτης, με την εμπορική της διάθεση να ξεκινά το 2016. Αμέσως μετά, προς τα μέσα του 2016, θα ακολουθήσει και η ανοιχτή convertible έκδοση.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube