Είδαμε τη νέα BMW M2 να δοκιμάζεται στο Nürburgring

Είδαμε τη νέα BMW M2 να δοκιμάζεται στο Nürburgring

Αυτές τις μέρες βρισκόμαστε στο Nürburgring, όπου πιάσαμε στα πράσα δύο καμουφλαρισμένες BMW M2 να δοκιμάζονται στην πίστα.

Από χτες είμαστε κι εμείς κατάσκοποι. Ο Μιχάλης Γεωργιάδης και ο φωτογράφος μας Θανάσης Κουτσογιάννης βρίσκονται στο Nürburgring, για το επόμενο Drive Story του περιοδικού, αλλά πριν από αυτό απόλαυσαν μεταξύ άλλων τα περάσματα της νέας BMW M2 στο Nordschleife.

Μπορεί τα αυτοκίνητα των φωτογραφιών να έχουν βαμμένο με τον χαρακτηριστικό τρόπο το κάτω μέρος του αμαξώματός τους, δεν υπάρχει όμως καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για δύο νέες BMW M2. Το μαύρο αυτοκίνητο των φωτογραφιών φοράει τους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες της BMW M235i που γνωρίζουμε, όμως το κόκκινο έχει διαφορετικούς, με πιο μεγάλους αεραγωγούς εμπρός και τέσσερις απολήξεις για την εξάτμιση πίσω. Όπως θα είναι δηλαδή και η BMW M2 παραγωγής.

Άλλη σημαντική διαφορά σε σχέση με τις συμβατικές BMW Σειράς 2 είναι τα εμφανώς πρησμένα φτερά, αντίστοιχα με αυτά της M235i Racing, που φανερώνουν τα αυξημένα μετατρόχια. Οι ζάντες έχουν διάμετρο 19'' και κρύβουν μέσα τους θηριώδη φρένα. Το κόκκινο μουλάρι δοκιμών έχει μάλιστα και κοτσαδόρο, κάτι που μάλλον δεν πρόκειται να δούμε σε πολλές BMW Μ2 παραγωγής...

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής η BMW Μ2 θα χρησιμοποιεί έναν 3λιτρο TwinPower Turbo με μέγιστη ισχύ περίπου 380 ίππων. Το ερώτημα είναι αν θα πρόκειται για έναν βελτιωμένο κινητήρα από την M235i, με ένα turbo, ή για μια πιο ήπια εκδοχή του μοτέρ των μεγαλύτερων Μ3 και Μ4, με δύο. Σχεδόν σίγουρη θεωρείται πάντως η δυνατότητα επιλογής χειροκίνητου ή ημιαυτόματου κιβωτίου από τον αγοραστή.

Το νέο μικρό μοντέλο του M division αναμένεται να λανσαριστεί στην αγορά μέσα στο 2015.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube