Παλεύει να βρει πρόσφυση η νέα BMW M5 [video]

Παλεύει να βρει πρόσφυση η νέα BMW M5 [video]

Οι δοκιμές εξέλιξης δείχνουν γιατί πριν λίγο καιρό το M Division είχε ανοίξει την συζήτηση για τις τετρακίνητες BMW M.

Όπως φαίνεται και στο video, η νέα M5 που δοκιμάζεται αυτή την εποχή στο Nurburgring έχει τόση ροπή που πραγματικά παλεύει να βρει πρόσφυση.

Ο ίδιος ο Frank van Meel, είχε δηλώσει πριν λίγους μήνες ότι η αύξηση ιπποδύναμης από γενιά σε γενιά κάθε μοντέλου θα υπαγορεύσει τελικά την χρήση της τετρακίνησης και στα αυτοκίνητα Μ. Είχε υπογραμμίσει μάλιστα το ζήτημα ασφάλειας που τίθεται στις αγορές με πιο κρύες καιρικές συνθήκες, με περισσότερες βροχές ή και χιόνια. Μετά από όλα αυτά, δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν ένα σύστημα μετάδοση της κίνησης σε όλους τους τροχούς είναι διαθέσιμο προαιρετικά στην BMW F90 M5 όταν αυτή θα παρουσιαστεί. Παλαιότερα πάντως ο ίδιος άνθρωπος, ο Frank van Meel είχε αποκυρήξει την τετρακίνηση, λέγοντας ότι προσθέτει βάρος και για αυτό δεν ταιριάζει στα αυτοκίνητα του M Division.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε την BMW M3 [video]

Είναι βέβαιο πάντως, ότι ακόμη και αν υιοθετήσει την λύση xDrive, η BMW θα δώσει την έμφαση πίσω, ρυθμίζοντας έτσι την κατανομή ροπής ώστε να δώσει στο αυτοκίνητο υπερστροφικά χαρακτηριστικά.. Σύμφωνα με πληροφορίες η M5 δεν θα ακολουθήσει τον δρόμο της Μ3 με τον εν σειρά κινητήρα. Κάτω από το καπό θα υπάρχει ένας V8 biturbo 4,4 λίτρων με περισσότερους από 600 ίππους, αφού εκεί έχει βάλει τον πήχη η Mercedes-AMG Ε63 S. Το πλαίσιο θα είναι μια παραλλαγή της πλατφόρμας CLAR, που συνδυάζει ελαφρά κράμματα χάλυβα, τμήματα από ανθρακονήματα και πολυμερές ενισχυμένο με ανθρακόνημα για μέγιστη ακαμψία και εξοικονόμηση βάρους.

Πηγή Autoevolution

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube