Ένα ασυνήθιστο Ring Taxi σε ένα ασυνήθιστο ντριφτ [video]

Ένα ασυνήθιστο Ring Taxi σε ένα ασυνήθιστο ντριφτ [video]

Μια BMW που υπερστρέφει στο Ring δεν είναι δα και τίποτα το σπουδαίο για το κάνεις λόγο. Αυτή όμως αξίζει λίγο παραπάνω χώρο.

Το οπτικό υλικό που έχουμε στα χέρια μας δείχνει τον οδηγό να εξαναγκάζει την ψηλή 2 Series Gran Tourer σε πλαγιολίσθηση με τη μεταφορά της μάζας της.

Πρόκειται στην ουσία για ένα ντριφτ που ξεκινά με ένα αριστερό σκανδιναβικό φλικ, φρενάρισμα, για να καταλήξει σε ένα μεγαλόπρεπο δεξί «δίπλωμα» που όμως είναι λες και χαραγμένο με διαβήτη και μάλιστα με εκμετάλλευση όλου του πλάτους της πίστας. Στην έξοδο κάνει μικρό τσαλίμι λόγω υπερδιόρθωσης, αλλά και πάλι μικρό το κακό. Λέτε να είναι και ολίγον κατά λάθος;  

Προς διευκρίνιση, η 2 Series Grand Tourer που βλέπετε είναι «ταξί» του Ring, αν και λίγο διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίζει για αυτοκίνητο αυτού του ρόλου. Συνήθως έχουμε να κάνουμε με πισωκίνητα ή τετρακίνητα αυτοκίνητα μεγάλης ισχύος.

Μην φανταστείτε βέβαια ότι πρόκειται για αυτοκίνητο που δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του ούτε απαραίτητα για προσθιοκίνητο, καθώς η πλατφόρμα UKL της Gran Tourer υποστηρίζει και xDrive, όπως φαίνεται να είναι αυτή του video. Άρα έχουμε να κάνουμε προφανώς με μια ντίζελ 220d xDrive με 190 PS –υπάρχει και 218d xDrive με 150 PS, αλλά βενζινοκίνητη xDrive δεν υπάρχει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την BMW 220d xDrive Gran Tourer

Όσον αφορά τους τύπους τώρα, το περιστατικό δεν θα έπρεπε να συμβεί, καθώς το ντριφτ απαγορεύεται στην πίστα του Nürburging. Βέβαια, από την άλλη είναι δύσκολο να εγκαλέσεις κάποιον σε ένα ελεύθερο περιβάλλον οδήγησης για εσκεμμένο ντριφτ, καθώς ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί πως επρόκειτο για ένα «οξυμένο» περιστατικό υπερστροφής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube