Opel: Νέο Astra OPC 1.600άρι τούρμπο με 300 PS [video]

Opel: Νέο Astra OPC 1.600άρι τούρμπο με 300 PS [video]

Η Opel εργάζεται πάνω σε ένα καινούργιο, πικάντικο Astra OPC με 1.600άρι μοτέρ τούρμπο και τουλάχιστον 300 άλογα, υποστηρίζει γερμανικό περιοδικό.

Η πληροφορία προέρχεται από το γερμανικό περιοδικό Auto Bild που επιβεβαιώνει ότι το επόμενο Astra OPC θα είναι ένας απευθείας αντίπαλος του Golf R.

Το νέο, κορυφαίο και εκρηκτικό Astra, όπως επιτάσσει το σύγχρονο τρεντ θα διατίθεται μόνο σε πρακτική συσκευασία, ήγουν σε 5θυρο, κατά το πρότυπο του επίσης επερχόμενου Renault Mégane RS. Κάτι που ίσως απογοητεύσει τους σκληροπυρηνικούς των hot hatch που, ερμηνεύοντας τις εμπορικές επιλογές των εταιρειών, έχουν όμως μειωθεί δραστικά. Κάτι που έχει καταστήσει την παραγωγή 3θυρων μοντέλων ασύμφορη.

Όπως επίσης το Mégane RS, το νέο Astra φημολογείται ότι θα αποδίδει γύρω από τα 300 άλογα. Και αν υποθέτετε ότι αυτά προέρχονται από ένα κλασικό δίλτρο μοτέρ τούρμπο, όπως στο παλιό OPC, κάνετε λάθος. Αντ’ αυτού, στο μηχανοστάσιο του Astra K, που είναι στριμόκωλο για ένα τέτοιο κινητήρα, θα υπάρχει ένα 1.600άρι υψηλής απόδοσης, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το Peugeot 308 GTi. Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Βέβαια, ακόμη πιο σημαντικό από το μοτέρ μικρής χωρητικότητα και υψηλής απόδοσης θα είναι το βάρος του νέου Astra OPC που εκτιμάται ότι θα «αδυνατίσει» τουλάχιστον 100 kg. Βάρος που θα το φέρει ανάμεσα στα κορυφαία της κατηγορίας στον τομέα αυτό. Τα κακά νέα όμως είναι ότι ένα 1.600άρι μοτέρ δεν αποτελεί και τη χαρά του βελτιωτή, οπότε οι φίλοι του tuning μάλλον θα στεναχωρηθούν.

Το γερμανικό περιοδικό ισχυρίζεται επίσης ότι το Astra OPC θα διατίθεται μόνο στην κλασική διάταξη «εμπρός κινητήρας, εμπρός κίνηση» και μόνο με 6άρι χειροκίνητο σασμάν. Στοιχεία που έχουν λογική και δεν έχουμε καμία πρόθεση να μην πιστέψουμε τους Γερμανούς συναδέλφους που συνήθως είναι ακριβείς και με αξιόπιστες πηγές. Προγραμματισμένο να λανσαριστεί στο τέλος του χρόνου, το νέο Astra OPC πιθανόν να κάνει το δημόσιο ντεμπούτο του στην ΙΑΑ 2017, στη Φρανκφούρτη τον Σεπτέμβριο.

Βέβαια, παρά τα παραπάνω, διατηρούμε κάποιες επιφυλάξεις για την αξιοπιστία της πληροφορίας. Καταρχήν διότι το Insignia OPC αντικαταστάθηκε από το Insignia GSi που είναι προφανώς κάτι λιγότερο και σαφώς όχι κάτι παραπάνω. Κατά δεύτερο λόγο, έχουμε δει πρωτότυπα hot Astra που δεν μας πείθουν για 300άρια. Χώρια που κυκλοφορεί και μία φήμη ότι το Astra GSi θα φορά διτούρμπινο μοτέρ ντίζελ με 160 άλογα και εμπορικούς αντιπάλους τα Renault Mégane GT dCi 165 και Peugeot 308 GT.


Και τέλος δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι το Groupe PSA είναι πλέον ο ιδιοκτήτης της Opel και, ως εκ τούτου, είναι μάλλον απίθανο να εγκρίνει μια τέτοια δραστική και ακριβή επιχείρηση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube