Ετοιμάζεται το νέο Opel Astra OPC

Ετοιμάζεται το νέο Opel Astra OPC

Η Opel θα παρουσιάσει την έκδοση επιδόσεων του νέου Astra το φθινόπωρο.

Η τελευταία γενιά του Astra έχει αρχίσει να «ξεδιπλώνει» την γκάμα του με τις νέες εκδόσεις κινητήρα, αλλά αυτό που ακόμα δεν έχουμε δει είναι η κορυφαία έκδοση OPC.

Όπως έχουμε αναφέρει και παλαιότερα, η νέα γενιά του Opel Astra OPC δεν θα έχει 2λιτρο κινητήρα αλλά 1.600άρη. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο για λόγους downsizing, αλλά και για μείωση του βάρους της έκδοσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Opel Astra 1.0 Turbo EcoFLEX

Το νέο 1.600άρι μοτέρ θα είναι άμεσου ψεκασμού και θα αποδίδει 280 με 300 ίππους. Θα συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και η κίνηση θα μοιράζεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός ελεγχόμενου μπλοκέ διαφορικού.

Η εμπρός ανάρτηση HiPer Strut είναι «ασύμβατη» με το νέο Astra και όπως μας έχουν πει οι άνθρωποι της Opel, το μειωμένο βάρος του αυτοκινήτου στον εμπρός άξονα εκμηδένισε την ανάγκη της. Και όπως εξήγησαν στη συνέχεια, «η μείωση της μάζας από μόνη της είναι εκπληκτικό το κατά πόσο βελτιώνει την αίσθηση και το κράτημα του αυτοκινήτου και για το λόγο αυτό δεν είναι αναγκαία η HiPer Strut.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Opel Astra 1.6 CDTi 136 PS

Το νέο Opel Astra OPC θα παρουσιαστεί κατά πάσα πιθανότητα το φθινόπωρο στην Έκθεση της Φρανκφούρτης και όσο περνάει και ο καιρός, τόσες περισσότερες πληροφορίες θα μαθαίνουμε για το νέο μοντέλο.

[Πηγή: motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube