Nissan Leaf 2018, αεροδυναμική στην υπηρεσία της αυτονομίας [video]

Nissan Leaf 2018, αεροδυναμική στην υπηρεσία της αυτονομίας [video]

Η Nissan κάνει teasing για τη μελετημένη αεροδυναμική του νέου Leaf 2018 και πώς αυτή συνδράμει στην αυτονομία.

Το νέο Nissan Leaf 2018 με σαφέστατες σχεδιαστικές επιρροές από το νέο Micra, έχει ήδη επιβεβαιωθεί ότι θα διαθέτει το ημί-αυτόνομο σύστημα οδήγησης της εταιρείας, Pro Pilot.

Η Nissan έρχεται προς επίρρωση των ισχυρισμών της ότι το νέο Leaf θα είναι σημαντικά πιο αεροδυναμικά μελετημένο από την πρώτη γενιά του. Και η φωτογραφία δείχνει ξεκάθαρα τι σημαίνει αυτό.

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό χάτσμπακ της Nissan, που θα λανσαριστεί επίσημα στις 6 Σεπτεμβρίου στο Tokyo, μελετήθηκε και κατασκευάστηκε αεροδυναμικά έτσι ώστε να είναι βοηθηθεί για να καλύψει τα 500 km με μία φόρτιση που ευαγγελίζεται η ιαπωνική εταιρεία. Μια αυτονομία που είναι δύο φορές αυτή του απερχόμενου μοντέλου της πρώτης γενεάς. Και μια επίδοση που θα το φέρει στην κορυφή της κατηγορίας του, αφήνοντας πίσω τον πιο πρόσφατο κάτοχο του πρώτου σκαλιού στο βάθρο, το Renault Zoe, σχεδόν 150 km.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέο Nissan Leaf χωρίς καμουφλάζ

To κέρδος αυτό προέκυψε χάρη στις νέες επιλογές για τις συστοιχίες της μπαταρίας, που δίνει τη δυνατότητα στη Nissan να πουλά το Leaf σε μια ποικιλία προδιαγραφών, όπως ακριβώς κάνει η Tesla. Η μεγαλύτερη μπαταρία λοιπόν θα μπορούσε να διπλασιάσει τη χωρητικότητα της μπαταρίας ιόντων λιθίου των 30kWh, που είναι ό,τι ψηλότερο σε προδιαγραφή μπορείς αυτή τη στιγμή να βρεις στο αυτοκίνητο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Πόση είναι η πραγματική αυτονομία τους;

Η Nissan όμως στοχεύει να κάνει το Leaf και το πιο ικανό αυτόνομο αυτοκίνητο στη κατηγορία του, με την πιο πρόσφατη για το θέμα αυτή τεχνολογία της, το σύστημα Pilot Park. Με αισθητήρες και κάμερες, το Leaf θα μπορεί να παρκάρει μόνο του, παράλληλα, σε γωνία ή παρκάροντας με τη μία εμπρός ή πίσω σε θέσεις πάρκινγκ, δειχειριζόμενο το γκάζι, το φρένο και το τιμόνι.

Αυτό το σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος θα αποτελεί μέρος της τεχνολογίας Propilot του αυτοκινήτου, που θα περιλαμβάνει επίσης και μια σουίτα ημιαυτόνομης οδήγησης. Ως εκ τούτου θα είναι το πιο προηγμένο αυτόνομο Nissan της αγοράς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Micra IG-T 90 Techna

Όπως είπαμε, ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου είναι επηρεασμένος κατά βάση από το νέο Micra, όπως μπορείτε να δείτε από τα πρωτότυπα εξέλιξης, με αδρές γραμμές και ακόμη πιο επιθετικά καμπυλωτή προς τα κάτω μύτη.

Με την άφιξή του στις αγορές τον επόμενο χρόνο, το Leaf θα ηγηθεί της ενισχυτικής στρατηγικής της Nissan για περισσότερα EV, προκειμένου αυτά να αντιπροσωπεύσουν μέχρι το 2020 το 20% των πωλήσεων της εταιρείας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube