Η Kia δοκιμάζει πισωκίνητο 4θυρο κουπέ στο Nürburgring [video]

Η Kia δοκιμάζει πισωκίνητο 4θυρο κουπέ στο Nürburgring [video]

H Kia ετοιμάζεται να μπει στα χωράφια των premium ευρωπαϊκών κατασκευαστών με ένα πισωκίνητο 4θυρο κουπέ μεγάλου κυβισμού.

H Kia, ως το πιο σπορ μέρος του γκρουπ Hyundai-Kia, αποφάσισε να κινηθεί ακόμα πιο δραστικά προς αυτή την κατεύθυνση. Εμπροσθοφυλακή για την κίνησή της αυτή αποτελεί ένα 4θυρο κουπέ, με πιθανή ονομασία GT Stinger.

Το αυτοκίνητο, που βασίζεται στο GT Concept του 2011, και προς το παρόν έχει την κωδική ονομασία CK, κατά πληροφορίες χρησιμοποιεί μια κοντύτερη εκδοχή της πλατφόρμας των Genesis G80 και G90.

Το CK δοκιμάζεται εντατικά στην πίστα του Nürburgring είναι βαριά καμουφλαρισμένο, αλλά παρόλα αυτά δεν μπορεί να κρύψει τη βασική σιλουέτα του με τη χαρακτηριστική οπισθοκλινή οροφή ούτε τα εμπρός φανάρια LED.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Kia cee'd GT Line 1.0 T-GDI 120 PS

Το μελλοντικό Kia Stinger αναμένεται να φορά 3,3λιτρο διτούρμπινο κινητήρα V6 με απόδοση γύρω από τα 370 άλογα. Μοτέρ που θα το φέρει σε αντιπαράθεση στην αγορά με premium αυτοκίνητα, όπως το Audi A5 Sportback και η BMW 4 Series Gran Coupé. Ομολογουμένως μια δύσκολη υπόθεση για την ευρωπαϊκή αγορά.

Κατά τα λοιπά, ελάχιστα πράγματα γνωρίζουμε για το νέο πισωκίνητο 4θυρο σεντάν της Kia, το οποίο εκτιμάται ότι θα βγει στην αγορά μέσα στο 2017. Μερικοί διατείνονται ότι το αυτοκίνητο θα βρίσκεται στο σταντ της κορεατικής εταιρείας στο Mondial de l’Automobile 2016, στο Παρίσι την 1η Οκτωβρίου, αλλά το πιθανότερο είναι σε κάποιο από τα αμερικανικά Σαλόνια που ακολουθούν.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube