Νέο teaser για τη νέα Jaguar XE [video]

Νέο teaser για τη νέα Jaguar XE [video]

H Jaguar έδωσε στη δημοσιότητα ακόμα ένα teaser-video της νέας ΧΕ που έγινε με την αρωγή της RAF και που θα αποκαλυφθεί online στις 8 Σεπτεμβρίου.

Τα τελευταία νέα είναι ότι μόνο η έκδοση XE S θα αποκαλυφθεί επίσημα την επόμενη εβδομάδα, ενώ η υπόλοιπη γκάμα της μικρής Jaguar θα ντεμπουτάρει επίσημα στο Mondial de l’ Automobile 2014, τον Οκτώβριο στο Παρίσι.

Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ήδη ότι η επερχόμενη Jaguar XE θα κάνει χρήση αλουμινίου σε περισσότερο από το 75% της δομής της, ποσοστό που δεν χαμηλώνει μόνο δραστικά το βάρος του αυτοκινήτου, αλλά του παρέχει και ιδιαίτερα υψηλή στρεπτική ακαμψία.

Επιπλέον θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που χρησιμοποιεί αλουμίνιο τέτοιας υπερυψηλής αντοχής με την ονομασία «RC 5754». Ένα υλικό που εξελίχτηκε ειδικά γι’ αυτή τη μικρή Jaguar και στη σύνθεσή του χρησιμοποιεί μεγάλο ποσοστό ανακυκλώσιμων υλικών.

Να θυμίσουμε ότι η νέα XE θα κάνει χρήση της ελαφριάς πλατφόρμας iQ, την ίδια που πατά το πρωτότυπο crossover C-X17. Όσον αφορά το στιλ, το μικρό σεντάν της Jaguar θα υιοθετεί το σχεδιασμό των μεγαλύτερων XF και XJ, με τους κινητήρες να προέρχονται από μια πλούσια γκάμα σε βενζινοκίνητους και ντίζελ της οικογένειας Ingenium.

Η πιο αποδοτική έκδοση της Jaguar XE θα έχει μέση τυποποιημένη κατανάλωση λιγότερα από 4 lt/100 km, με τις εκπομπές CO2 να περιορίζονται κάτω από τα 100 g/km. Στην κορυφή της γκάμας θα βρίσκεται η έκδοση που πιθανότατα θα ονομάζεται ΧΕ SVR που θα ντεμπουτάρει εμπορικά το 2016 και που αυτή τη στιγμή βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της εξέλιξης [video] Κάτω από το καπό της αναμένεται ότι θα βρίσκεται ο  5λιτρος κινητήρα V8 με τα 550 άλογα που φορά η F-type R Coupé, πιθανώς detuned στους 500 PS.

Η νέα XE θα είναι η πρώτη Jaguar που θα εξοπλίζεται με τα άρτι εξελιγμένα συστήματα InControl Remote και InControl Secure που υποστηρίζονται από 8ιντση οθόνη αφής. Τα συστήματα υποστηρίζουν με τη σειρά τους υπηρεσίες όπως το SOS Emergency Call, Optimised Jaguar Assistance, Wi-Fi hotspot, τηλεχειρισμό κλειδώματος/ξεκλειδώματος, προγραμματισμού του κλιματισμού και τη δυνατότητα να εντοπίσεις το αυτοκίνητο σε περίπτωση κλοπής.

Ένας ακόμη νεωτερισμός για την Jaguar XE είναι η εφαρμογή μιας απλοποιημένης και μικρότςερης εκδοχής του Virtual Windscreen που προβάλλει εικόνες υψηλής ευκρίνειας και μεγάλης χρωματικής αντίθεσης με κύριες πληροφορίες για τα ζωτικά μέρη του αυτοκινήτου, όρια ταχύτητας και πληροφορίες πλοήγησης.

Η νέα Jaguar XE, ύστερα από την επίσημη παρουσίασή της στις 8 Σεπτεμβρίου, στο Λονδίνο, θα μπει σε ρυθμό παραγωγής, εγκαινιάζοντας το νέο εργοστάσιο της βρετανικής εταιρείας στο Solihull.

[Πηγή Jaguar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube