Πρώτη γεύση από τη νέα Jaguar XE [video]

Πρώτη γεύση από τη νέα Jaguar XE [video]

Το νέο μεσαίο premium σεντάν της Jaguar θα χρησιμοποιεί αλουμινένιο πλαίσιο.

Στην Διεθνή Έκθεση της Γενεύης ανακοίνωσε η Jaguar την ονομασία και το ποιόν του νέου μεσαίου premium σεντάν μοντέλου της, τη νέα XE.

Με την διακοπή της X-Type, η Jaguar έχασε ένα κομμάτι των πωλήσεων της κατηγορίας που αλωνίζουν τα Audi A4, BMW 3 και Mercedes-Benz C-Class. Τώρα όμως θέλει να επανέλθει στην κατηγορία, με ένα εντελώς καινούριο μοντέλο.

Το Jaguar XE θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα χρησιμοποιήσει την αλουμινένια πλατφόρμα που παρουσιάστηκε στο πρωτότυπο crossover C-X17. Αυτό, την καθιστά αμέσως ως το πρώτο μοντέλο της κατηγορίας με αλουμινένιο πλαίσιο, με ότι αυτό συνεπάγεται σε βάρος, κατανάλωση καυσίμου και οδικά χαρακτηριστικά.

Οι κινητήρες που θα απαρτίζουν την γκάμα του μοντέλου είναι και αυτοί καινούριοι, 4κύλινδροι αλουμινένιοι βενζίνης και πετρελαίου, που ανήκουν στην οικογένεια Ingenium. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της βρετανικής φίρμας, θα υπάρχει έκδοση κινητήρα με τελική ταχύτητα που θα ξεπερνά τα 300 km/h, ενώ θα υπάρχει και έκδοση που θα εκπέμπει κάτω από 100 gr/km CO2.

Περισσότερα για το νέο βασικό μοντέλο της Jaguar θα μάθουμε πριν το τέλος του έτους, με την παραγωγή του να ξεκινά σε περίπου ένα χρόνο.

[Πηγή: Jaguar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube