Νέο Subaru XV [videos]

Νέο Subaru XV [videos]

Η νέα γενιά του ιαπωνικού crossover έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο της στην Έκθεση της Γενεύης.

Παρουσιάστηκε και επίσημα το νέο Subaru XV, η crossover εκδοχή της πέμπτης γενιάς του Impreza.

Σχεδιαστικά, το νέο XV ξεχωρίζει από το πιο μυώδες παρουσιαστικό με τις εντονότερες ακμές και τα νέα φώτα hawk-eye. Επιπλέον, τα νέα πλαστικά προστατευτικά και οι ποδιές τονίζουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα του μοντέλου ακόμα πιο πολύ.

Όπως συμβαίνει και με το αδελφό οικογενειακό μοντέλο, έτσι και το νέο XV βασίζεται στην καινούργια προσαρμοστική πλατφόρμα Subaru Global Platform. Σύμφωνα με την ιαπωνική φίρμα, η χρήση της έχει στόχο την ενίσχυση των ικανοτήτων του XV, την άνεση, την κορυφαία παθητική ασφάλεια (40% αυξημένη απορρόφηση ενέργειας κατά την σύγκρουση) και την οδηγική ευχαρίστηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέα πλατφόρμα για τα αυριανά Subaru

Η νέα αυτή πλατφόρμα έχει αυξήσει την ακαμψία στο αμάξωμα και το σασί, κατά 70-100% σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Επιπλέον, οι αναθεωρημένη ανάρτηση βοήθησε στο ελαφρώς χαμηλότερο κέντρο βάρους (-5 mm), χωρίς να μειωθεί η απόσταση από το έδαφος, που παρέμεινε στους 22 πόντους. Επιπλέον, η νέα ρύθμισή της μείωσε την κλίση στις στροφές κατά 50%.

Το σύστημα τετρακίνησης Symmetrical All-Wheel Drive του νέου XV συνδυάζεται με το σύστημα X-MODE που επεμβαίνει στον κινητήρα, την τετρακίνηση και τα φρένα για να ανταπεξέλθει σε ολισθηρό οδόστρωμα ή σε κάποια κατάβαση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέο Subaru Impreza 2017 Sedan & 5d

To 80% των μερών του 2λιτρου boxer κινητήρα με τον άμεσο ψεκασμό έχουν υποστεί βελτιώσεις σε σχέση με τους προηγούμενους ατμοσφαιρικούς κινητήρες, ενώ είναι ελαφρύτερος και έχει καλύτερη συνολικά απόδοση. Η ισχύς του έχει φτάσει τους 156 ίππους και η ροπή τα 20 kgm.

Όπως είναι λογικό, η καμπίνα προέρχεται αυτούσια από το υπάρχον νέο Impreza και διαθέτει το νέο σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων με οθόνη αφής 8”.

Τέλος, το νέο Subaru XV εξοπλίζεται στην βασική του έκδοση από την ομπρέλα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας EyeSight και το σύστημα αυτόματης λειτουργίας μεγάλης σκάλας των φώτων.

[Πηγή: Subaru]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube