Νέο Subaru Impreza 2017 Sedan και 5-Door, όλες οι πληροφορίες

Νέο Subaru Impreza 2017 Sedan και 5-Door, όλες οι πληροφορίες

Ύστερα από τη μερική αποκάλυψη του νέου Impreza 2017, Sedan και 5-Door, η Subaru προχώρησε στην πλήρη αποκάλυψη του μικρού οικογενειακού της.

Η μεγαλύτερη είδηση και νεωτερισμός μαζί είναι ότι το νέο Impreza 2017 πατά στην ολοκαίνουργια Subaru Global Platform, στην πρώτη της μάλιστα εφαρμογή.

Η χρήση της έχει στόχο την ενίσχυση των δυναμικών ικανοτήτων του Impreza, την άνεση, την ενίσχυση της παθητικής ασφάλειας και της οδηγικής ευχαρίστησης. Σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, το ανανεωμένο Impreza είναι κατά 2,5 πόντους μακρύτερο μεταξόνιο, ενώ το μήκος του μεγάλωσε 4,1 πόντους, το πλάτος 3,8 και το ύψος μειώθηκε κατά ένα πόντο, δίνοντας ελαφρά πιο αεροδυναμική σιλουέτα στο αυτοκίνητο. Αυτή η τελευταία έχει και ουσιαστική επίδραση με τη μείωση του συντελεστή οπισθέλκουσας, ενώ η αύξηση του μεταξονίου είχε ευεργετική επίδραση στο ωφέλιμο μήκος της καμπίνας.

Η χρήση της νέας πλατφόρμα, που υποστηρίζει φυσικά και τις δύο εκδοχές αμαξώματος του νέου Impreza 2017, επέφερε μείωση στην κλίση κατά 50%, ενώ ενίσχυσε τη στρεπτική ακαμψία κατά 70%. Η Subaru τοποθέτησε εμπρός ανάρτηση με γόνατα που συνδυάζεται πίσω με ψαλίδια και αντιστρεπτική κατευθείαν πακτωμένη πάνω στο αμάξωμα. Και γι’ αυτούς που θα επιθυμούσαν να αναβαθμίσουν το αυτοκίνητό τους σε Impreza Sport θα έχουν το πλεονέκτημα της ειδικής βελτίωσης και του ενεργού torque vectoring.

Ο δίλιτρος κινητήρας Boxer επωφελείται πλέον άμεσου ψεκασμού και άλλων αναβαθμίσεων που ανεβάζουν τα μέγιστη ισχύ του από 150 σε 154 PS. Οι πιο ακριβές εκδόσεις θα έχουν τη δυνατότητα να συνδυάζουν το μοτέρ με κιβώτιο διαρκώς μεταβαλλόμενης σχέσης Lineartronic CVT που θα γίνεται και χειροκίνητο με επτά προεπιλεγμένες σχέσεις. 

Στο μέτωπο της ασφάλειας, τα Subaru Impreza Sedan και 5-Door θα εξοπλίζονται με το τελευταίας έκδοσης σύστημα EyeSight που συνδυάζει αυτόματο φρενάρισμα ανάγκης, ενεργό cruise control και προειδοποίηση ακούσιας αλλαγής λωρίδας. Φυσικά, ο κατάλογος της ασφάλειας δεν τελειώνει εδώ και υπάρχουν ακόμη σύστημα προειδοποίησης για αυτοκίνητα που κινούνται κάθετα στην κίνηση του Impreza, προειδοποίηση τυφλού σημείου, ενεργά προσαρμοζόμενη μεγάλη σκάλα φώτων και κατευθυνόμενα φώτα. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει φώτα ημέρας LED, μετωπικούς αερόσακους και πλευρικούς-κουρτίνες, καθώς και αερόσακο γονάτων οδηγού.

Η Subaru θα διαθέσει στην αγορά το νέο Impreza 2017 σε τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού: 2.0i base, Premium, Sport και Limited. Οι εκδόσεις που θα αναλύσουμε παρακάτω προέρχονται από το αμερικανικό δελτίο Τύπου, οπότε και ο εξοπλισμός στις ευρωπαϊκές εκδόσεις ενδεχομένως θα έχει σημαντικές διαφοροποιήσεις. Στη βασική έκδοση λοιπόν, το αυτοκίνητο διαθέτει 6,5άρα οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων, το οποίο υποστηρίζει Android Auto και Apple CarPlay. Οι μαγνητικές κλειδαριές και οι ηλεκτρικοί πλευρικοί καθρέφτες είναι επίσης στάνταρ, μαζί με ηλεκτρικά εμπρός παράθυρα, διαιρούμενο και αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα σε αναλογία 60/40 και τηλεσκοπική ρύθμιση τιμονιού.

Στην επόμενη αναβάθμιση Premium υπάρχουν 16άρες ζάντες ελαφρού κράματος, αυτόματα φώτα, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, παρμπρίζ και καθρέφτες, καθώς και ράγες οροφής στο 5-Door. Επιπρόσθετα, το Impreza Premium διαθέτει το πακέτο Subaru STARLINK Safety & Security και η δυνατότητα ηλεκτρικά ανοιγόμενης οροφής.

Η κορυφαία έκδοση Limited εξοπλίζεται με κατευθυνόμενα εμπρός φώτα LED, στάνταρ 17άρες ζάντες ελαφρού κράματος, 8ιντση οθόνη, είσοδο keyless, μπουτόν starter και αυτόματο σύστημα κλιματισμού.

Τα Subaru Impreza 2017, Sedan και 5-Door είναι προγραμματισμένα να λανσαριστούν εμπορικά και στην Ευρώπη αργότερα μέσα στο 2016.

[Πηγή Subaru]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube