Νέο Subaru XV 2018 στο Σαλόνι της Γενεύης

Νέο Subaru XV 2018 στο Σαλόνι της Γενεύης

Τη δεύτερη γενιά του του crossover XV, πάνω σε νέο σασί, θα αποκαλύψει η Subaru στο Salon de l’Automobile 2017, τον προσεχή Μάρτιο στη Γενεύη.

Η δεύτερη γενιά του Subaru XV, του κόμπακτ crossover της ιαπωνικής εταιρείας, θα κάνει το ντεμπούτο της στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, πρόγευση του οποίου είχαμε πάρει στο ίδιο Σαλόνι πέρυσι με το XV Concept.

Το νέο XV 2018 θα βασίζεται στη νέα αρχιτεκτονική Global Platform της Subaru που ήδη έχει βρει εφαρμογή και στο νέο Impreza. Και ενώ το σήμα κατατεθέν της εταιρείας, το μοτέρ μπόξερ θα αποτελεί την καρδιά της αρχιτεκτονικής του αυτοκινήτου, το νέο σασί υπόσχεται, σύμφωνα με τη Subaru, λιγότερους κραδασμούς, αλλά και υψηλότερη ακαμψία για βελτιωμένη ακρίβεια, κράτημα και ραφινάρισμα στην κύλιση.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο στοιχείο της Global Platform είναι η στήριξη της αντιστρεπτικής πίσω, κατευθείαν πάνω στο αυτοφερόμενο, μειώνοντας την κλίση μέχρι και 50%. Το νέο πλαίσιο επιτρέπει ακόμη την τοποθέτηση του κινητήρα μισό πόντο χαμηλότερα, χαμηλώνοντας έτσι το κέντρο βάρους. Το νέο XV 2018 προφανώς και χρησιμοποιεί την τετρακίνηση Symmetrical AWD της Subaru, αλλά η εταιρεία στοχεύει στους «περιπετειώδεις τύπους της πόλης», πράγμα που υπονοεί ότι δεν πρόκειται για καθαρόαιμο off-roader.



Όσον αφορά την γκάμα των μοτέρ, μαζί με τους αναβαθμισμένους δίλιτρους κινητήρες βενζίνης και ντίζελ, αναμένεται και ένα νέος υβριδικός συνδυασμός. Η Subaru διαθέτει ήδη στην Ιαπωνία και στις ΗΠΑ υβριδικό XV, αντίστοιχο το οποίο αναμένεται και για την Ευρώπη. Η Global Platform εξάλλου εξελίχτηκε ειδικά με αυτό κατά νου, ικανοποιώντας την ανάγκη ακόμα και για ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Subaru XV 1.6 Lineartronic CVT

Μακρύτερο και πιο φαρδύ από το απερχόμενο ΧV, το νέο μοντέλο υπόσχεται και σημαντικά μεγαλύτερη καμπίνα που θα είναι πάντως 5θέσια και όχι για επτά. Το νέο Subaru XV 2018 αναμένεται στις ευρωπαϊκές αγορές το δεύτερο 6μηνο του 2017.

[Πηγή Subaru]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube