Νέο Renault Mégane RS 2018, διαρροή φωτογραφιών online

Νέο Renault Mégane RS 2018, διαρροή φωτογραφιών online

Το πιο γρήγορο Renault Sport Mégane διέρρευσε χωρίς καμουφλάζ στο ίντερνετ λίγο πριν από την επίσημη αποκάλυψή του.

Το επερχόμενο hot hatch της Renault, που εδώ το βλέπετε σε νέες φωτογραφίες χωρίς καμουφλάζ που διέρρευσαν σε μια σελίδα του Facebook, θα αποδίδει πάνω από 300 άλογα, θα διατίθεται σε έκδοση Sport ή Cup και με τετραδιεύθυνση.

Οι ακαμουφλάριστες φωτογραφίες συνοδεύονταν από εικόνες τεχνικά επεξεργασμένες από υπολογιστή που έχουν κατατεθεί στο Γραφείο Ευρεσιτεχνιών. Σύμφωνα με αυτές, επιβεβαιώνεται ότι το νέο Mégane RS θα έχει μόλις πιο άγρια όψη από το στάνταρ μοντέλο, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη, αν λάβουμε υπόψη τα λόγια του επικεφαλής σχεδιασμού της φίρμας, Stéphane Janin, νωρίτερα το 2017.

«Η φίρμα μας δεν αντιπροσωπεύει την επιθετικότητα. Προσπαθούμε να φτιάχνουμε ισχυρά προϊόντα, αλλά σε απέριττα, αισθησιακά σχήματα. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε με το νέο RS, που δείχνει περισσότερο σκληροτράχηλο από επιθετικό, νομίζω. Το να βρεις την σωστή ισορροπία είναι δυσκολότερο, αλλά θεωρώ ότι το πετύχαμε».

Όταν η Renault λανσάρει το επόμενο Mégane RS, αργότερα μέσα στο 2017, το αυτοκίνητο θα διατεθεί με δύο επιλογές όσον αφορά το σασί. Το στάνταρ μοντέλο θα είναι το «Sport», με πιο μαλακή ανάρτηση και set-up προσανατολισμένο στην τουριστική χρήση. Αλλά οι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν και τον πιο σκληρή έκδοση «Cup» που θα είναι προετοιμασμένη για χρήση και στην πίστα.

Η τετραδιεύθυνση θα είναι ένα στοιχείο που θα αποτελεί στάνταρ set-up για το νέο Mégane RS, με στόχο την ακρίβεια και τη σταθερότητα. Το σύστημα που ονομάζεται «4Control» θα ελέγχεται από ένα ηλεκτρομαγνητικό ενεργοποιητή που θα είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα. Η Renault θα προσφέρει την επιλογή δύο κιβωτίων, ένα χειροκίνητο 6άρι και ένα αυτόματο διπλού συμπλέκτη (EDC) επίσης 6άρι. Αυτό το δεύτερο είναι μια προσθήκη στην γκάμα, προκειμένου να καλυφθεί η απαίτηση των ασιατικών αγορών, μιας και η έρευνες της γαλλικής εταιρείας επιβεβαιώνουν ότι η συντριπτική πλειονότητα των ευρωπαϊκών παραγγελιών θα είναι για χειροκίνητο σασμάν.

Το αυτοκίνητο θα είναι το πιο ισχυρό και ικανό Mégane που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα, και θα φορά τον 1.800άρη 4κύλινδρο κινητήρα τούρμπο που θα δούμε και στο επερχόμενο Alpine A110. Μόνο που για την περίσταση θα περνά σε απόδοση τους 300 PS. H πιο εκρηκτική βερσιόν του υφιστάμενου Mégane RS, το 275 Cup S στην επικοινωνιακή μέτρηση των 0-100 km/h σταματούσε το χρονόμετρο στο 5,8”. Έτσι αναμένουμε το νέο Mégane RS να είναι βελτιωμένο σε αυτή τη μέτρηση κατά μερικά δέκατα, προσπερνώντας το Honda Civic Type R που κάνει 5,7” και προσεγγίζοντας το Audi S3 που κάνει 5,2”.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Renault Mégane 1.5 dCi 110

Το αυτοκίνητο κάθεται πάνω στην ίδια χαμηλότερη και μακρύτερη πλατφόρμα του αποκλειστικά 5θυρού νέου Mégane. Αυτό το τελευταίο είναι 2,5 πόντους χαμηλότερο και 2,8 μακρύτερο από τα προηγούμενο μοντέλο. Εάν σε αυτό προσθέσουμε και τα πιο φαρδιά μετατρόχια, τότε πρέπει να μιλάμε για ένα Mégane RS που αναμένεται να παράγει σημαντικά μεγαλύτερη μηχανική πρόσφυση από το προηγούμενο RS. Συστατικό που μας προϊδεάζει ότι θα πετύχει τοπ χρόνο στην άτυπη κόντρα του Nürburgring. Και –γιατί όχι;- ότι θα επιχειρήσει να εκθρονίσει το Honda Civic Type R από τη θέση του ταχύτερου προσθιοκίνητου στην Πράσινη Κόλαση.

Η Renault δεν δίνει πληροφορίες σχετικά με το λανσάρισμα του νέου Mégane RS, αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα ντεμπουτάρει στην IAA 2017, στη Φρανκφούρτη τον Σεπτέμβριο. Και στη συνέχεια θα το δούμε στους ντίλερ, αρχής γενομένης νωρίς το 2018.

Στις υπόλοιπες αγορές, κατά το πρότυπο του ανανεωμένου Clio, αναμένεται μια ελαφρά αύξηση στην τιμή σε σχέση με το υφιστάμενο Mégane RS. Και δεν συγκαταλέγουμε σε αυτές την Ελλάδα, μιας και το αυτοκίνητο δεν βρισκόταν στην γκάμα εισαγωγής της ελληνικής αντιπροσωπείας. Στις άλλες αγορές λοιπόν, η τιμή του αναμένεται γύρω από τις 30.500 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα, αν εισαχθεί, δύσκολα θα πέσει κάτω από τα 45 χιλιάρικα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube