Νέο Opel Grandland X από €23.700

Νέο Opel Grandland X από €23.700

Η Opel παρουσίασε επίσημα στoν Τύπο το νέο Grandland X, το μεγαλύτερο SUV στην γκάμα του Γερμανού κατασκευαστή.

Το αποκλειστικά για την Ευρώπη Opel Grandland X είναι το νεότερο και το μεγαλύτερο SUV στην γκάμα της Opel.

Το αυτοκίνητο έκανε το on-line ντεμπούτο του νωρίτερα εφέτος και κάτω από το εξεζητημένο ντιζάιν του μοιράζεται τα μηχανικά μέρη με το Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2017, το Peugeot 3008. Ως εκ τούτου, το μήκος του Grandland X είναι παρόμοιο με αυτές του γαλλικού SUV, στα 4,48 m, όπως και το μεγάλο πορτμπαγκάζ με χωρητικότητα 514 lt.

H τιμή του αυτοκινήτου ξεκινά στη Γερμανία από τις €23.700 (με ΦΠΑ), οπότε στη χώρα αυτή το Grandland X  είναι σημαντικά πιο οικονομικό από το αντίστοιχο Peugeot που τιμάται €25.995. Η τιμή αυτή αφορά το Grandland X με τον 3κύλινδρο 1.200άρη τούρμπο των 130 PS.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Opel Crossland X 1.6 Turbo D

Αντίστοιχα το μεγάλο SUV της Opel με τον 1.600άρη τουρμποντίζελ των 120 PS ξεκινά από τις €26.500 στη Γερμανία. Η Opel υπόσχεται πως στο κοντινό μέλλον θα υπάρξουν και πιο ισχυρές επιλογές, αλλά δεν ανέφερε αν θα εντάξει στην γκάμα και μια έκδοση OPC.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Opel Mokka X 1.4 T 140 PS Auto

Όσον αφορά την τεχνολογική υποδομή του αυτοκίνητου, υπάρχουν στάνταρ συστήματα ασφαλείας και βοηθημάτων για τον οδηγό, όπως προειδοποίηση ακούσιας αλλαγής λωρίδας, αναγνώριση σημάτων ΚΟΚ, υποβοήθηση εκκίνησης στην ανηφόρα, προειδοποίηση για πρόσθια σύγκρουση, προειδοποίηση για κόπωση του οδηγού, υποβοήθηση παρκαρίσματος με κάμερα 360ο, συμβατότητα με Bluetooth. Στα έξτρα, από τα βασικά συστήματα συγκαταλέγεται το προσαρμοζόμενο cruise control (€800).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Opel Mokka X 1.4 Turbo 4x2

Το Opel Grandland X θα κάνει την επίσημη πρώτη εμφάνισή του στο κοινό τον Σεπτέμβριο, στην ΙΑΑ 2017, στη Φρανκφούρτη. Η άφιξή του στις εκθέσεις της ελληνικής αγοράς αναμένεται τον Οκτώβριο, αλλά η τιμή του αυτοκινήτου δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη από την ελληνική αντιπροσωπεία. Πάντως οι ενδιαφερόμενοι, θα μπορούν να προ-παραγγείλουν το Grandland X on-line πριν από το ντεμπούτο του ή να απευθυνθούν στις αντιπροσωπείες σε λίγες εβδομάδες από σήμερα.

[Πηγή Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube