Σε δοκιμές εξέλιξης το νέο MINI Countryman

Σε δοκιμές εξέλιξης το νέο MINI Countryman

Η MINI ετοιμάζει πυρετωδώς την δεύτερη γενιά του crossover της.

Η δεύτερη γενιά του Countryman βρίσκεται σε δοκιμές εξέλιξης και ετοιμάζεται για τον ντεμπούτο της το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς που διανύουμε.

Το νέο Countryman θα βασίζεται στην φρέσκια πλατφόρμα UKL που βασίζονται και τα νέα MINI, όπως το νέο 6πορτο Clubman, πράγμα που σημαίνει ότι θα μεγαλώσει αρκετά σε διαστάσεις ευνοώντας τους χώρους.

Η νέα πλατφόρμα θα φέρει και νέα στοιχεία στο μοντέλο, όπως τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, ενώ η ελαφρώς αυξημένη απόσταση από το έδαφος θα προσδίδει και κάποια off road χαρακτηριστικά.

Ο κωδικός εξέλιξης της νέας γενιά είναι F60 και στις τετρακίνητες εκδόσεις θα χρησιμοποιεί την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση από την νέα X1, ενώ η γκάμα κινητήρων θα αποτελείται από 3κύλινδρους και 4κύλινδρους κινητήρες που θα συνδυάζονται με 6άρι χειροκίνητο ή 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Λίγους μήνες μετά το λανσάρισμα του νέου μοντέλου, η MINI θα παρουσιάσει δύο ακόμα εκδόσεις, μία plug-in υβριδική και μία Works με τον 2λιτρο 4κύλινδρο βενζίνης με τους 231 ίππους.

Τέλος, η καμπίνα δεν θα είναι μόνο πιο ευρύχωρη, αλλά θα είναι και ποιοτικότερη χάρη στη χρήση νέων υλικών, καθώς και πιο πλούσια εξοπλισμένη.

Το νέο Countryman αναμένεται να παρουσιαστεί, κατά πάσα πιθανότητα, στην Έκθεση της Νέας Υόρκης τον Απρίλιο, με τις πωλήσεις να ξεκινούν λίγο μετά το καλοκαίρι.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube