Το original MINI χωράει μέσα σε ένα Countryman!

Το original MINI χωράει μέσα σε ένα Countryman!

Ένα απίθανο πείραμα από ένα ζευγάρι Ολλανδών και τι μας δείχνει

Τα αυτοκίνητα χρόνο με το χρόνο μεγαλώνουν σε διαστάσεις με στόχο βέβαια την άνεση των επιβατών τους.
Το πόσο όμως μεγαλώνουν σε σχέση με τα παλιά το δείχνει η φωτογραφία όπου μια πιστή σε διαστάσεις ρέπλικα του πρώτου ΜΙΝΙ, αυτού που σχεδίασε ο Αλεξ Ισιγώνης, χωράει άνετα μέσα στο σημερινό ΜΙΝΙ Countryman!
 
Το εγχείρημα ανήκει σε ένα ζευγάρι Ολλανδών και το original ΜΙΝΙ είναι από χαρτόνι. To γεγονός ότι το ΜΙΝΙ του 1959 χωράει άνετα σε αυτό του 2010 δείχνει το δρόμο που ακολουθούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες σε ό,τι αφορά στις διαστάσεις των αυτοκινήτων.
 
Η αλήθεια είναι πως το χαρτονένιο ΜΙΝΙ χρειάστηκε να στριμωχθεί λίγο σε ό,τι αφορά το εμπρός του μέρος αλλά τελικά χώρεσε. Με τη γλώσσα των αριθμών, το Countryman είναι 34% μακρύτερο, 43% φαρδύτερο και 16% ψηλότερο από το Morris Mini Minor του 1959. 
Την ίδια στιγμή το Countryman ζυγίζει 1.335 κιλά, έναντι μόλις 620 κιλών που ζύγιζε το ΜΙΝΙ του Ισιγώνη.
 
Ωστόσο - όπως είναι φυσικό - οδηγικά τα δύο αυτοκίνητα δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, τόσο σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις, όσο και στις ανέσεις. Το ζητούμενο του «πειράματος» άλλωστε δεν ήταν μια απευθείας αντιπαράθεση των δύο μοντέλων, αλλά απλώς να δείξει το πόσο μεγάλωσαν τα σύγχρονα αυτοκίνητα σε σχέση με τους προκατόχους τους. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube