Το νέο Land Rover Discovery προ των πυλών

Το νέο Land Rover Discovery προ των πυλών

Οι τελευταίες κατασκοπευτικές φωτογραφίες δείχνουν ένα όλο και λιγότερο καλυμμένο Discovery, σημάδι πως η ώρα της επίσης παρουσίασής του πλησιάζει

Αυτές είναι οι τελευταίες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του νέου Land Rover Discovery, που θα αντικαταστήσει το υπάρχον μέσα στο 2017.

Θα είναι το δεύτερο μοντέλο της «οικογένειας» Discovery. Το πρώτο είναι το μικρότερο Land Rover Discovery Sport που βγήκε πριν από σχεδόν δύο χρόνια.Η πλατφόρμα γύρω από την οποία θα είναι σχεδιασμένο το νέο Discovery είναι η ίδια αλουμινένια που βρίσκουμε κάτω από τα Range Rover και Range Rover Sport. Γνωστή με το αρκτικόλεξο PLA (Premium Lightweight Architecture) θα διασφαλίζει ότι το νέο Disco θα είναι σημαντικά ελαφρύτερο από το παλιό LR4, προς όφελος της κατανάλωσης αλλά και της οδικής συμπεριφοράς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Land Rover Discovery Sport 2.0D 180PS

Με το μικρότερο Discovery Sport να ανταγωνίζεται μοντέλα όπως η BMW X3 και η Mercedes-Benz GLC, το νέο Discovery θα είναι ο αντίπαλος των X5, GLE αλλά και του Volvo XC90. Θα έχει εξ’ αρχής 7θέσια διαμόρφωση και βέβαια μεγάλες εκτός δρόμου δυνατότητες. Θα έχει επίσης και προηγμένες τεχνολογίες, όπως το σύστημα transparent hood, το οποίο χρησιμοποιεί κάμερες και το σύστημα Head-up display για να δείχνει στον οδηγό τι είναι ακριβώς μπροστά αλλά και κάτω από τον εμπρός προφυλακτήρα του.

Είναι επίσης πολύ πιθανό το νέο Discovery α εξοπλίζεται με τους προβολείς ακτίνων λέιζερ που είχαμε δει στο Discovery Vision Concept, από το οποίο επίσης θα δανειστεί και πολλά σχεδιαστικά στοιχεία.

Όσον αφορά τους κινητήρες σίγουρα θα υπάρχει ένας V6 βενζίνης, κυρίως για την αμερικανική αγορά, αλλά και οι βασικοί 2λιτροι Ingenium βενζίνης και ντίζελ. Πιθανή είναι και η τοποθέτηση των νέων Ingenium με 6κυλίνδρη σε σειρά διάταξη. Το κιβώτιο θα είναι αυτόματο 8 σχέσεων ως βασική επιλογή σε όλη τη γκάμα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube