Σε δοκιμές εξέλιξης η νέα γενιά της BMW X5

Σε δοκιμές εξέλιξης η νέα γενιά της BMW X5

Το νέο μεγάλο SUV της BMW θα μοιράζεται μηχανικά μέρη με την 7άρα και θα έχει τόσο υβριδικές όσο και σπορ εκδόσεις.

Ένα βαριά καμουφλαρισμένο «μουλάρι» εξέλιξης της νέας X5 συνέλαβε ο κατασκοπευτικός φακός.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν φορτωμένο με μετρητικές συσκευές, οι οποίες βοηθούν στην εξέλιξη του πλαισίου και των ρυθμίσεων της ανάρτησης.

Το καμουφλάζ του συγκεκριμένου αυτοκινήτου είναι αρκετά βαρύ ώστε να μην αφήνει σε κοινή θέα τις λεπτομέρειες για τη σχεδίασή, όμως σε γενικό πλαίσιο φανερώνει τη βασική γραμμή του αμαξώματος.

Η επόμενη X5 θα βασίζεται στην πλατφόρμα της Σειράς 7, που ονομάζεται CLAR (cluster architecture) και κάνει χρήση ατσαλιού, αλουμινίου και ανθρακονήματος ώστε να πετύχει το βέλτιστο συγκερασμό βάρους και αντοχής. Είναι δηλαδή σχεδόν βέβαιο ότι το νέο μοντέλο θα είναι σημαντικά ελαφρύτερο από το υπάρχον, το οποίο σε αρκετές εκδόσεις του ξεπερνά τους 2 τόνους.

Δείτε ακόμα Test drive: BMW X5 xDrive30d

Η γκάμα θα περιλαμβάνει 4κύλινδρες, 6κύλινδρες και 8κύλινδρες εκδόσεις, ενώ σε περίοπτη θέση θα βρίσκεται και η υβριδική plug-in. Η παρουσίασή της θα γίνει σε δεύτερο χρόνο, όμως όχι πολύ μετά το επίσημο λανσάρισμα του μοντέλου.

Κορυφαία έκδοση θα εξακολουθήσει να είναι η Χ5 Μ, που θα κινείται και πάλι από έναν V8 κινητήρα με δύο τούρμπο, ο οποίος θα ξεπερνά τους 600 ίππους.

Προς το παρόν πάντως, προτεραιότητα έχει η ανανεωμένη έκδοση της υπάρχουσας Χ5, που αναμένεται μέσα στη χρονιά και θα σηματοδοτήσει το μέσο της εμπορικής διαδρομής της. Με άλλα λόγια, δεν αναμένεται να δούμε την νέα γενιά της πριν από το 2018-2019.

Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο δε θα εξακολουθήσει για πολύ να είναι η ναυαρχίδα των SUV της BMW. Είναι γνωστό ότι το 2018 θα παρουσιαστεί η X7, ένα μοντέλο που θα τα βάλει με αντιπάλους όπως τα Range Rover Classic, η Mercedes-Benz GLS και το Audi Q7.

Δείτε ακόμα Test drive: Audi Q7 V6 3.0 TDI

[Πηγή: www.autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube