Νέο Hyundai Kona, ντεμπούτο στις 13 Ιουνίου [videos]

Νέο Hyundai Kona, ντεμπούτο στις 13 Ιουνίου [videos]

Ύστερα από κάμποσα teaser κι άλλες τόσες διαρροές, το νέο μικρό SUV της Hyundai, το Kona θα ντεμπουτάρει επίσημα στις 13 Ιουνίου.

H Hyundai δεν φημίζεται για τόλμη στο σχεδιασμό των μοντέλων της, αλλά το νέο Kona αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σχέδια που έχουμε δει τελευταία στην κατηγορία των μικρών SUV/crossover.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του μεγάλου Κορεάτη κατασκευαστή το νέο Kona θα κάνει το επίσημο παγκόσμιο ντεμπούτο του σε δύο εβδομάδες από σήμερα.

Πέρα όμως από το teaser video της Hyundai μπορείτε να δείτε και το αποκλειστικό video εξασφάλισε το carscoops, χωρίς ίχνος καμουφλάζ. Όπου και μπορείτε ευκρινώς να παρατηρήσετε το τολμηρό του στιλ που μας δίνει ενδεχομένως και το σχεδιαστικό τόνο για τα μελλοντικά μοντέλα που θα δούμε από την εταιρεία.

Το ανεπίσημο video γυρίστηκε στο κέντρο της Μαδρίτης, το περασμένο Σάββατο, πιθανότατα κατά τη διάρκεια διαφημιστικού γυρίσματος ή οπτικού υλικού για το press kit του Kona. Στο γύρισμα εμπλέκονταν και μερικές Mercedes-Benz V-Class που ακολουθούν σε απόσταση, μπλοκάροντας την κυκλοφορία για να δημιουργηθεί «καθαρός» χώρος για τη βιντεοσκόπηση.



Από το οπτικό υλικό φαίνεται πεντακάθαρο το σχεδιαστικά έντονο εμπρός μέρος με τα διπλά φανάρια LED με ξεχωριστά DRL που είναι τοποθετημένα από πάνω τους. Αλλά και η νέα μάσκα με ένα ακόμα παραλληλόγραμμο πλέγμα χαμηλά στον προφυλακτήρα και εκατέρωθέν του τα φώτα ομίχλης. Πίσω, το Kona συνδυάζει γραμμές από το μεγαλύτερο Tucson, ακολουθώντας το ίδιο έντονο σχεδιαστικό ύφος με το εμπρός. Περιλαμβάνει δε ένα δεύτερο σετ από φανάρια, χαμηλότερα τοποθετημένα πάνω στους πλαστικούς προστατευτικούς γοφούς, που φιλοξενούν τα φλας, τα φώτα της όπισθεν και αυτά της ομίχλης.

Κάτω από το όμορφο αμάξωμα του Kona αναμένονται μηχανικά μέρη και συστήματα που ήδη γνωρίζουμε από το i20 και το i30, με τη Hyundai να διαβεβαιώνει ότι θα υπάρχει διαθέσιμο και τετρακίνητο set-up που θα κάνει το αυτοκίνητο «πραγματικό SUV». Με το νέο Kona να αποτελεί παγκόσμιο μοντέλο, οι επιλογές στα μοτέρ θα είναι στο 1,0 και στα 1,4 lt όσον αφορά τους βενζινοκινητήρες, τούρμπο φυσικά, με 120 και 140 άλογα αντίστοιχα. Όσον αφορά τους ντίζελ, η επιλογή θα γίνει μεταξύ των εκδόσεων του 1.6 CRDi της εταιρείας που υπάρχει σε τρεις εκδόσεις ισχύος: 95, 110 και 136 PS.

Ανάλογο μοντέλο αναμένουμε και από την Kia, υπό την ονομασία Stonic, με πιο συμβατικό ντιζάιν αλλά πιθανότατα τα ίδια μηχανικά μέρη. Aυτοκίνητο που έχουμε δει ήδη σε φωτογραφίες scoop.

Το επίσημο λανσάρισμα του νέου Hyundai Kona στο ευρωπαϊκό κοινό θα γίνει στην ΙΑΑ 2017, τον προσεχή Σεπτέμβριο στην Φρανκφούρτη, με το εμπορικό λανσάρισμα να ακολουθεί πριν την έλευση του 2018.

Στην αγορά, το νέο Hyundai Kona θα έρθει αντιμέτωπο με πλειάδα μικρών crossover, όπως το ανανεωμένο Renault Captur, το Nissan Juke, το Ford EcoSport, το Opel Mokka X, το Peugeot 2008, Honda HR-V, Suzuki Vitara


[Πηγή Hyundai, Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube