Νέο Hyundai Kona: Νέο teaser για το μικρό SUV

Νέο Hyundai Kona: Νέο teaser για το μικρό SUV

Το νέο μικρό SUV της Hyundai είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται στις εκθέσεις το προσεχές φθινόπωρο.

Η παρατεταμένη καμπάνια με teaser για το αναμενόμενο μικρό SUV της Hyundai, το Kona, πρόσθεσε ακόμα μια εικόνα στη σειρά της.

Ο Νοτιοκορεάτης κατασκευαστής έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα την πρώτη εικόνα ανφάς του αυτοκινήτου, το οποίο αναμένεται να το δούμε στην πλήρη και τελική μορφή του σε τρεις μήνες από σήμερα.

Η νέα εικόνα αποκαλύπτει και νέες λεπτομέρειες σχετικά με τα σχεδιαστικά στοιχεία των φαναριών και της μάσκας. Και απ’ ό,τι βλέπουμε υπάρχει μια πρόδηλη ομοιότητα με το πρόσφατο Jeep Cherokee.

«Το ολοκαίνουργιο KONA συνεχίζει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της Hyundai, προσθέτοντας τον προοδευτικό χαρακτήρα της για να δημιουργήσει μια μοναδική πρόταση στην κατηγορία των μικρών SUV», λέει η Hyundai.

«Το εμπρός μέρος του ολοκαίνουργιου KONA είναι δυναμικό και εκφραστικό, υιοθετώντας τη νέα οικογενειακή ταυτότητα της Hyundai Motor, με τη «μάσκα-“καταρράκτη”. Τα νέα διπλά φανάρια επισχύουν την οπτική εντύπωση με τις σειρές των φώτων ημέρας LED, που είναι τοποθετημένες στο πάνω μέρος των επίσης LED φαναριών».

Δε γνωρίζουμε πάντως ακόμα σε ποιο πάτωμα θα βασίζεται το Kona, όμως πιθανότητες υπάρχουν ακόμα και για εκείνο του i30. Κάτι που αν επιβεβαιωθεί μπορούμε να μιλάμε με σιγουριά για περισσότερο χώρο στην καμπίνα και στο πορτμπαγκάζ από τα Mazda CX-3 και Honda HR-V που αποτελούν ανταγωνιστικά μοντέλα.

Επίσης, όπως έχουμε ξαναγράψει είναι άγνωστο το εάν θα δούμε εκδόσεις με τετρακίνηση, ενώ σε επίπεδο κινητήρων μπορούμε να περιμένουμε με αρκετή ασφάλεια τόσο τον 1.600άρη ντίζελ με τους 136 ίππους όσο και τον τούρμπο 3κύλινδρο 1.000άρη με τους 100 ή 120 ίππους.

To νέο SUV της Hyundai παίρνει το όνομά του από το δημοφιλή τουριστικό προορισμό και πρωτεύουσα του νησιού της Hawaii που είναι και το μεγαλύτερο του συμπλέγματος. Πρόκειται για μια τακτική ονοματοδοσίας με τοπωνύμια που ακολουθήθηκε ομοίως στα TucsonSanta Fe και Tiburon, όλα με αναγνωρίσιμες αμερικανικές τοποθεσίες.

Το Kona, καλώς εχόντων των πραγμάτων, αναμένεται στις ελληνικές εκθέσεις ύστερα από την ΙΑΑ 2017, στη Φρανκφούρτη, τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο. Εκτιμούμε ότι η ελληνική αντιπροσωπεία θα το «πακετάρει» σε τιμή και εξοπλισμό, έτσι ώστε να τοποθετηθεί ανάμεσα στο Toyota CH-R και το Nissan Qashqai. Όσον αφορά την τοποθέτησή του στην γκάμα, θα έρθει να πλασαριστεί κάτω από το άρτι αφιχθέν στη χώρα μας Tucson -επιτέλους, δύο χρόνια ύστερα από το λανσάρισμά του.

[Πηγή Hyundai]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube