Πρώτες εικόνες: Αυτό είναι το νέο μικρό crossover της Kia

Πρώτες εικόνες: Αυτό είναι το νέο μικρό crossover της Kia

Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε «ζωντανό» το Stonic, το οποίο θα βασίζεται στο Rio και θα διατίθεται τόσο ως 2κίνητο όσο και ως 4κίνητο.

Το μικρό crossover της Kia καταγράφηκε από τους φακούς των κατασκόπων κατά τη διάρκεια των τελικών δοκιμών του στον Αρκτικό Κύκλο.

Η επίσημη παρουσίασή του όλα δείχνουν ότι προορίζεται για την έκθεση της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο, ωστόσο το αυτοκίνητο έχει ακόμα βαρύ καμουφλάζ. Ακόμα κι έτσι πάντως φαίνεται η βασική γραμμή του προφίλ του αμαξώματος αλλά και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οδηγούμε το νέο Kia Rio

Κάτω από την επιφάνεια υπάρχουν το πάτωμα και τα μηχανικά μέρη του Rio, κάτι που σημαίνει ενδιαφέρουσες εκδόσεις για την ελληνική πραγματικότητα. Όπως για παράδειγμα η βασική έκδοση ντίζελ με το 1.400άρι μοτέρ των 90 ίππων, αλλά και ο 1.000άρης 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας με τουλάχιστον 100 ίππους.



Το Stonic θα διατίθεται σε εκδόσεις με την κίνηση στους εμπρός ή τους τέσσερις τροχούς, χωρίς ακόμα να γνωρίζουμε τους συνδυασμούς μεταξύ κινητήρα και μετάδοσης.

Εάν πάντως διατεθούν κι εκδόσεις με μικρά μοτέρ και τετρακίνηση, θα υπάρξει πολύ σημαντική διαφορά σε σχέση με τους βασικούς ανταγωνιστές όπως το Nissan Juke, το Renault Captur ή το Ford EcoSport.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube